Dugulás elhárítás Wc tartály tisztítása

Wc tartály tisztítása

A wc csészét – jó esetben – mindenki rendszeresen kitisztítja, és mindenki azon dolgozik, hogy a wc higiénikus maradjon. A wc tartály tisztítása azonban nem mindig ennyire nyilvánvaló és egyértelmű pedig az is szükséges a vízkőtlenítéshez (a tartályban lévő mechanikai alkatrészek a vízkőtől könnyen elromolhatnak). Különösen igaz ez akkor – mármint, hogy az ember megfeledkezik az eljárásról –, amikor a tartály a magasban van, vagy olyan helyre van felszerelve, ami elérhetetlen (ritkán, de előfordul sajnos ilyen „megoldás” is). Ilyen esetben is gondoskodnunk kell azonban arról, hogy odafigyeljünk a tartály vízkőtlenítésére is.

De hogyan és mit célszerű csinálnunk?

Fedelet le, tisztításra fel!

Többféle házi praktika van, ami segíthet abban, hogy a wc tartály tisztítása gyerekjáték legyen, így a tartály funkcióját sokáig megfelelően ellássa, ezáltal a lelkiismeretünk is megnyugodhat. Egyesek kitörlik a tartály belsejét, majd besósavazzák (bekenik) azt, és egy kis állási idő után vízzel átöblítik. Vannak azonban olyanok, akik a természetes módszerekhez ragaszkodnak és citromot vagy ecetet használnak erre a műveletre (átdörzsölik a tartály belső oldalát). Az is egy lehetőség – a kényelmes és egyszerű megoldást kedvelők körében –, hogy a wc tisztító rudat a lehúzónál becsúsztatják a lehúzó mellett, ami így folyamatosan tisztítja, és tisztán tartja a tartály belsejét.

Hogy kinek mi a szimpatikus? Ki lehet próbálni több verziót is, hogy lássuk, számunkra melyik a legkedvezőbb kivitelezésű. Kereshetünk egyedi megoldásokat is, megkérdezhetjük ismerőseinket vagy éppen egy szerelő szakembert is, hogy mit ajánl.

Vécé tartálytisztítás, dugulás elhárítás  +36 (70) 291-7864