Darálós wc dugulás elhárítás

 

Darálós wc – Megállj!

Mindenkinek van legalább egy (de inkább sokkal több) olyan ismerős, aki folyamatosan csak mondja a szöveget. Nemhogy szóhoz, még levegőhöz sem jutunk mellette, mert csak darálja és darálja a monológját. Nem egyszer kívánjunk ilyenkor magunkban, hogy „Dugulj már el! Legyen vége!” Az óhaj (vagy inkább átok) megvalósulása megoldást jelenthet egy panaszkodó ember ellen, de amikor a darálós wc dugul el, akkor jön csak aztán részünkről az igazi panasz (és bűzös) áradat.

 

A hagyományos wc-k esetén is bármikor előfordulhat a dugulás, ami megakasztja a „produktum” útját a lefolyóban. A darálós wc esetében azonban sokkal gyakoribban jelentkezik ez a hiba. Az ok éppen annak okában keresendő, amiért egy ilyen típusú wc kerül behelyezésre: a kellő vastagsággal rendelkező lefolyó hiánya miatt, egy motort szerelnek fel, ami arra szolgál, hogy a wc csészébe kerülő „dolgokat” aprítsa, darálja, pépesítse, ezáltal biztosítva a szabad áthaladás útját a kisebb átmérőjű csövön.

A motor sokféle hibaforrást rejt magában. A motor meghibásodhat, de még jellemzőbb, hogy elakad és megszorul. Különösen nagy erre az esélye, amikor a wc-be nem való anyagok (pl. tampon, intimbetét, stb.) kerülnek bele a „darálóba”, amit az nem képes leaprítani, így megakasztva a működést. A darálós wc dugulása esetén is először célszerű vegyszert önteni a csészébe. Nem túl nagy azonban annak a valószínűsége, hogy ez megoldást nyújt a probléma, éppen a hibák sajátosságai miatt – ha az átlagember tudná, mi mindennel találkozik egy szakember a motorban, nagy valószínűséggel elképedne. Célszerű tehát minél előbb hozzáértőt hívni, mielőtt még több kárt okoznánk a várakozással, és esetleg nem elegendő a kitisztítás, hanem új motort kell beszerelni.

Dugulás elhárítás vízszerelés, fűtésszererelés +36 (70) 291-7864