Wc dugulás-elhárítás

Wc dugulás- elhárítás

Minden háziasszony réme, hogy egyszer csak egy olyan kép fogadja őt hazaérve, hogy úszik a ház! És most nem a nyitott ablak miatti esőre és a beázásra kell elsősorban gondolni – bár az sem kellemes érzés. De nem kell egyből ekkora „vészhelyzetre” gondolni – megélni pedig nem is kívánjuk senkinek –, már egy kisebb wc dugulás is kellemetlenségeket okozhat.

Nem kell tehát „kiborulnia a bilinek” ahhoz, hogy rosszul érezzük magunkat. Bőségesen elég az is, amikor nem lehet lehúzni jól a wc-t és a „végtermék” vígan úszkál a wc csészéjében. De mégis mit lehet ilyen esetben tenni?

Mindent bele!

Jó esetben nem azért jött létre a wc dugulás, mert mindenféle oda nem illő dolgot beletettük, és a wc-t valamilyen univerzális átalakító berendezésként kezeltük. Ekkor is igaz azonban az – teljesen normális használat mellett pl. a rendszerben lévő problémák miatt –, hogy az első gondolata mindenkinek az, hogy öntsünk csak szépen minden vegyszert bele abba a wc csészébe és az majd szépen megold mindent. Sok mindent feloldanak a különböző wc tisztító szerek, de számos olyan hiba lehet a háttérben (pl. a szifonban), amit nem oldanak meg – továbbá dugulásnál az elsődleges a pumpálás, és csak ezután érdemes vegyszert tenni a lefolyóba. Amikor a pumpálás és semmilyen szer sem nyújt megoldást. Előfordulhatnak olyan problémák, amikor nem érdemes az ötödik flakonnal próbálkozni már, és nem kell a legmodernebb pumpát sem megvenni. Egyszerűen felesleges. Ha úgy érezzük, hogy a tőlünk telhetőt megtettük és nem jutottunk előrébb vagy csak „látszatra” néz ki úgy, hogy minden rendben, de tudjuk, hogy mégse (pl. elég nehezen lehet lehúzni a wc-t), akkor jobban járunk, ha hívunk egy vízszerelőt, akinek a wc dugulás nem okoz problémát, akármilyen okból kifolyólag lett is baj.

“Semmi kétség Sanya a segítség”

Wc-é dugulás elhárítás +36 (70) 291-7864