Vízvezeték szerelés és duguláselhárítás – hogyan keressünk szakembert

Vízvezeték szerelés és duguláselhárítás - hogyan keressünk szakembert

Ha ezt az oldalt már valahogyan megtaláltuk, akkor egyrészt az internet mint lehetőség nyilvánvaló előttünk a megfelelő szakember megtalálására, másrészt azt is mutatja, hogy egy szimpla Google keresési eredményben nem feltétlenül bízunk meg. A lakásunkban történő bárminemű szerelés bizalmi kérdés is. Az internetes keresés mellett a következőket érdemes még az információgyűjtés fázisában figyelembe venni.

Hely szerint keressünk, ne csak általánosan. A keresőbe ne pusztán azt írjuk, hogy duguláselhárítás, hanem az hogy duguláselhárítás Érd vagy duguláselhárítás 11 kerület. Eleve nem kell így azon eredményekkel foglalkoznunk, amik más földrajzi területeken szolgáltatnak.

Ha vannak független – nem a saját oldalon található – értékelések és vélemények a szakemberről, azt vegyük figyelembe. Kérdezzük meg ismerőseinket akár online vagy offline. Ha helyi facebook csoport tagjai vagyunk, kérhetünk ajánlást ott is. Ha privát profilra kapunk ajánlást, kérdezzünk rá, van-e szakmai weblapja vagy profilja a szerelőnek.

Természetesen szempont az ár, de ne bízzunk olyan szolgáltatóban, akinek a legnagyobb előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a többiek. Olcsó húsnak híg a leve, bizonyos munkák nem végezhetőek el tisztességesen adott költségszintél alacsonyabban.

Mennyi időn belül vállalják a kiszállást és a probléma orvoslását? Itt se csak a legjobb ígéretet vegyük alapnak, hanem a realitásokat és a megbízhatóságot is. Ha egy duguláselhárító azt mondja 10 percen belül ott van, akkor ez leginkább a “szava járása” nem pedig a valós időtartam.

Fizetési mód és számla: kérdezzünk rá, hogy milyen módon tudunk fizetni. A mestereknél gyakran csak készpénzben lehet fizetni és nem mindig van váltópénz náluk. Jó ezt előre tisztázni. Ha számlát szeretnénk és nem magánszemélynek, ezt közöljük előre: az adószabályok miatt egyes szolgáltatók csak magánszemélyeknek tudnak számlát kiállítani. Számla nélkül ne kérjük a szolgáltatást, elsősorban nem azért, mert nem történik meg a közterhek fizetése, hanem azért, mert számla nélkül a munka minősége is számonkérhetetlen.

Korábbi bejegyzések: