Vízszivattyúzás viharok, csőtörés vagy komoly dugulások esetén

Vízszivattyúzás viharok, csőtörés vagy komoly dugulások esetén

Az idei nyár számtalan alkalmat adott a duguláselhárítás 11 kerület területén dolgozó szakembereinek arra, hogy hagyományos munkájuk mellett a vízszivattyúzás terén is segítséget nyújtsanak. Vízszivattyúzásra akkor van szükség, ha valahova úgy kerül nagyobb mennyiségű víz, hogy onnan nem tud elfolyni. Ennek két oka lehet: az egyik egy csőtörés vagy valamilyen váratlan eseményhez kapcsolható vízbetörés (vihar, áradás) a másik egy dugulás, amikor nem a víz van szokatlan helyen, hanem annak távozására kialakított csatornák tömődtek el. Természetesen a kettő tényező nagyon gyakran együtt jár, hiszen egy hatalmas vihar okozta esőzések olyan hordalékot vihetnek a rendszerbe, ami később dugulást eredményez.

Ha tehát vízszivattyúzásra van szükségünk, forduljunk bizalommal az év minden szakában hívható szakemberekhez, a duguláselhárítás Újbuda és vonzáskörzetének településein is foglalkozik szivattyúzással is. A telefonba mindig olyan részletességgel írjuk le a problémát amennyire csak tudjuk, hogy a szakemberek felkészülhessenek a legkézenfekvőbb megoldással. A szivattyúzás ugyan sokkal gyorsabb, mint megvárni a száradást, de a duguláselhárítás többi tevékenységéhez viszonyítva időigényesebb, akár több órát is eltarthat. A szivattyúnak jellemzően folyamatos áramfelvételre van szüksége, így ha a területünkön ez nem áll rendelkezésre, érdemes végiggondolnunk, milyen lehetőségek vannak előttünk az áramellátás megteremtésére.

Előfordulhat, hogy egy komolyabb dugulás okának feltárásához is vízszivattyúzásra van szükségünk. Ez akkor állhat elő, ha a hiba helye nem ismert, de a rendszer vízben áll, ami nehézzé vagy lehetetlenné teszi a kamerás vizsgálatot. Ha a rendszerből más módon nem távolítható el a víz, a szivattyúzás eszközéhez kell nyúlnia a szakembereknek. A duguláselhárítás Érd kertvárosi részén gyakran szembesül azzal, hogy az akut duguláson kívül megsüllyedt, pangóvizes szakaszok is találhatóak a régi és rosszul tervezett vagy kivitelezett csatornahálózatban. Ezen területek pontos feltérképezéséhez a víz eltávolítása szükségessé válhat.

Korábbi bejegyzések: