Visszatérő WC dugulás – kamerás csatornavizsgálat megmutatja az okát

Visszatérő WC dugulás - kamerás csatornavizsgálat megmutatja az okát

A WC dugulása vitathatatlanul az egyik legkínosabb, leggusztustalanabb, legkellemetlenebb háztartási probléma, ami csak felléphet. Nem véletlen, hogy aki egyszer megtapasztalta, mindent el fog követni azért, hogy soha többé ne kelljen. A WC duguláselhárítás házilag nem egyszerű, de nem is lehetetlen. A piszkos munka egyedüli öröme, hogy legalább vadidegenekkel nem kellett megosztani az élményt. Sokszor azonban hiába minden házilagos megoldás, extra figyelem a dugulás újra és újra megjelenik és gondot okoz. Ez nem az a téma, amiről az ember szívesen cseveg, hogy másnál is ilyen gyakran előfordul-e, és hogy ez így természetes-e vagy sem. Mi most segítünk: nem az.

A visszatérő dugulásoknak általában oka van, amit nem old meg az, ha egy-egy alkalommal áttörjük a dugó falát. Általában a rendszerben van valamilyen tényező, ami kiváltja a dugulást. A duguláselhárítás Érd városában sokfajta okkal találkozott már. Szerencsétlen szűkületek, amit talajsüllyedés vagy rossz tervezés okozott, felgyűlt vízkőgátak, gyökérbenövések vezetik a toplistát, de az is előfordul, hogy egy nagyobb idegen tárgy akad meg újra és újra a csatornában csak picit más helyen és helyzetben.

A kamerás csatornavizsgálat a teljes rendszert képes feltérképezni és megtalálni a probléma valódi kiváltó okát. Természetesen a legjobb ez olyankor elvégezni, amikor éppen nincs dugulás és könnyebb a rendszer állapotára koncentrálni. Ha megtaláltuk az okot, akkor céltudatosan tudunk tenni a dugulások elkerüléséért. Sajnos ilyenkor jellemzően egy nagyobb beavatkozásra kell felkészülnünk anyagilag és kivitelezését tekintve is. Nem mindegy azonban, hogy egy pontosan ismert gyökérbenövés helyén kell-e kicserélni a csatornát, vagy az egész kertet kell végigásni.

Összességében a kamerás vizsgálat feltárja a dugulás valódi okait, lehetővé teszi a hatékony beavatkozást és ezáltal megkímél minket a jövőbeni kellemetlenségektől azok megelőzésével. Nyugodtak lehetünk, hogy nem fog meglepetésszerűen a lehető legrosszabb időpontban megjelenni a probléma.

Korábbi bejegyzések: