Van megoldás a kertes házak csatorna dugulására

Van megoldás a kertes házak csatorna dugulására

Csatorna duguláselhárítás 11 kerület kertes házas övezeteiben gyakori probléma. Előfordul, hogy az esővíz elvezetése és a szennyvíz-elvezetés nincs elválasztva. Ha ez a helyzet, az azt is jelenti, hogy az esővízzel a csatornába kerülő hordalékok, például lehullott levelek vagy föld könnyen akadályt képezhetnek a szennyvíz elfolyásának is. A csatorna eldugulását több jelből is észrevehetjük.

Jellemző, hogy a hirtelen nagyobb mennyiségű víz elfolyása lassú, időnként visszafolyás is tapasztalható az alacsonyabban fekvő lefolyóknál. Ilyen például a zuhanyozó és a WC. Sajnos az is elő tud fordulni, hogy a barna szennyvíz folyik vissza máshol. Jobb esetben csak az elfolyás lassú, esetleg jellegzetes bugyborékoló hang kíséri.

A csatorna dugulásának feloldása semmiképpen sem egyszerű és általában profi szakemberre van szükség. Ne várjuk meg, amíg az első jelentkező tünetek súlyosbodnak, a dugulások nem oldódnak fel maguktól. A duguláselhárítás Érd területén gyakran azért nehezebb, mert nem ismert a telken belüli futása a szennyvízvezetékeknek. Hasonló bosszantó probléma, ha megszüntetésre került, esetleg ki sem volt alakítva a csatornatisztító nyílás.

A csatornatisztító nyíláson keresztül sokkal egyszerűbb a hálózat feltérképezése, a dugulás helyének meghatározása és a probléma elhárítása. Amennyiben nincs ilyen csatornanyílásunk, a következő felújítás, bővítés, átalakítás során mindenképpen próbáljuk meg akár utólag is kialakítani. A nyílás nélkül lehetséges, hogy a dugulás csak bontással vagy földmunkával végezhető el.

Komolyabb csőgörényezéssel, illetve magas nyomású vízsugárral dolgozó woma csatornatisztító berendezéssel lehet a leghatékonyabban elhárítani a fővezetékek dugulásait. A két módszer ötvözése is elképzelhető. Érdemes olyan csapatot felkeresni a problémával, aki rendelkezik az összes szükséges eszközzel. Minél több eszköz áll a szakember rendelkezésére, annál jobb eséllyel tudja az optimálisat kiválasztani.

A duguláselhárítás Újbuda és Érd területén az év minden szakában és a hét minden napján elérhető, akár a főcsatorna tisztítása is megoldható.

Korábbi bejegyzések: