Szakember hívás dugulás elhárításhoz

Dugulás-elhárítás: mikor hívjunk szakembert?

Vajon meddig érdemes otthon dugulás esetén a házi praktikákkal próbálkozni, s mikor jön el az a határ, amikor már mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni? Nem minden dugulás igényli dugulás-elhárító szakember beavatkozását. A dugulások nagy része nem a semmiből, egyik napról a másikra keletkezik.

Biztos jele a dugulás kialakulásának, ha a víz egyre nehezebben folyik le a lefolyókon. Kezdetben talán észre sem vesszük a problémát. A fürdőkádból például a víznek legalább olyan sebesen kell lefolynia, ahogyan egy felnőtt ember zuhanyozik. Kezdetben talán így is van, aztán fel sem tűnik, ha később már bokáig állunk fürdés közben a vízben, s a szappanos víz csak lassan csordogál lefelé. Ugyanígy lassan jut el a dugulásig a mosdó és a mosogató is.

Ilyen esetben érdemes házi tisztításokkal megelőzni a dugulás kialakulását. Bőséges forró vizes öblítéssel, szódabikarbónás vízzel, sóval segíthetünk. Sokat használ a pumpás rásegítés is. Időről-időre ki kell tisztítani a szagelzáró szifonokat is, mert a bennük felhalmozódott szilárd anyagok jelentősen le tudják szűkíteni a lefolyó víz útját. Ilyen esetben szakemberhez akkor forduljunk, ha a lassú dugulás a többszöri tisztítás, pumpálás, forró vizes öblítés hatására sem szűnik meg. Valószínű, hogy a probléma forrása mélyebben rejtőzik, melyet a szakember egy csőgörényes tisztítással, vagy magas nyomású mosással el tud hárítani.

Ha a dugulás hirtelen következik be, látható nyom nélkül, akkor viszont ne várjon a szakember felhívásával. Ha egy erős dugulás egyik napról a másikra jelentkezik, akkor valószínű, hogy nem egy szappanos lerakódásról van szó, hanem valami szilárd tárgy elakadt a rendszerben. Ilyenkor feltétlenül hívjon szakembert, aki talán pillanatok alatt meg tudja találni a csövekben fennakadt tárgyat és felszabadítja a lefolyó víz útját. Ilyen esetben minél tovább vár a szakember hívásával, annál nagyobb károkat okozhat a rendszerben a pangó víz. A lefolyni nem tudó víz valamerre mindenképpen utat talál magának. Egy dugulás kellemetlen jelenség, de önmagában viszonylag gyorsan elhárítható és többnyire következmények nélkül javítható. De ha a csövekben képződő túlnyomás csőrepedéshez, csőtöréshez vezet, akkor már sokkal nagyobb munka és költség lesz az eredeti állapot helyreállítása. Ne várja meg a nagyobb bajt, amint szükséges, hívjon dugulás elhárító szakembert.

„Semmi kétség Sanya a segítség”

 

Dugulás elhárító szakember                    +36 (70) 291-7864