Sosem jön jókor a dugulás, de a profi duguláselhárítás segít

Akár saját hibánkból, akár önhibánkon kívül keletkezett dugulás, prioritás, hogy minél hamarabb megszabaduljunk az okozott kellemetlenségektől. Fontos még, hogy ne fizessünk túl sokat a kiszállásért (a legjobb, ha ez ingyenes), és lehetőség szerint a falbontás nélküli duguláselhárítás az igazi.

Duguláselhárítás házilag vagy profi szakemberrel?

Hívogató lehet, sőt, valóban jó érzés, amikor valamit otthon, egyedül, házilag meg tudunk oldani. Bizonyos esetekben ez működhet a dugulás elhárításával: régi praktikák az ecet és a szódabikarbóna alkalmazásai, amelyek egy kis dugulást sokszor képesek megszüntetni. A két hatás fokozható, ha a szódabikarbónát szárazon, por alakban öntjük le a csatornába, majd ráöntjük az ecetet. Ez pezsgéssel jár, de ez csak azt jelenti, hogy működik a módszer. Szintén nem kell megijedni az erős, kellemetlen szagoktól, de érdemes nyitott ablaknál alkalmazni mindezt. Ha zárt helyiségben végezzük ezt a műveletet, mindenképp viseljünk maszkot: ezért idén biztosan nem kell boltba rohanni… Ha szódabikarbóna nincs otthon és nem is akarunk a vásárlásával vesződni, meg lehet próbálni sütőport vagy akár közönséges konyhasót is: ezekből azonban jóval többet kell használni.

Ezzel sok dugulást el tudunk hárítani otthon, egyedül, de ha ezek a módszerek nem segítenek, mindenképp érdemes szakembert hívni, aki valóban tapasztalt és “tudja, mit csinál”.

Mi mást tud tenni egy duguláselhárító szakember, amit mi nem?

A teljesség igénye nélkül a módszerek:

– Woma nagy nyomású tisztítás,

– spirálos csőgörényezés (lefolyó tisztító spirál),

– Ridgid kézi spirálózógép,

– Rothenberger S 600-as csatorna- és csőtisztító készülék,

– kamerás csatorna diagnosztika,

– profi tisztítópumpa (nyomó-szívó).

És miben képes egy szakember segíteni?

Ismét csak a teljesség igénye nélkül:

vízvezeték szerelés,

– aknatisztítás,

– szennyvíz szivattyúzás,

– külső dugulás elhárítás,

– csőtörések bemérése és megszüntetése,

– darálós WC tisztítása,

– Strang vezeték dugulás-elhárítás,

– eldugult mosogató vagy fürdőkád dugulásának elhárítása,

– klíma vezetékek dugulásának az elhárítása,

– csatornabekötés módosítása,

– csatorna gyökértelenítése,

– udvari csatornarendszerek tisztítása,

– és még sok másban.

Ha úgy érezzük, hogy ezzel tartozunk magunknak vagy valaki másnak, próbáljuk meg saját magunk kezelni a dugulást, azonban ne tartsunk szakember kihívásától: lehetetlen, hogy ő ne értsen jobban mindehhez, mint mi, és duguláselhárítás Budapest városában a közhiedelemmel ellentétben létezik elérhető áron is. Duguláselhárítás olcsón? Igen, még erre is van lehetőség, ha a megfelelő szakemberekkel lépünk kapcsolatba.