Sokfelé gondot okoz a szennyvíz Érden

Sokfelé gondot okoz a szennyvíz Érden

Érd nagy kiterjedésű város, aminek infrastruktúra hálózata sokszor évtizedes késéssel követte a település lélekszámának növekedését és egyes területeinek funkcióváltását. Éppen ezért máig sok helyen okoz gondot a szennyvíz: nem megfelelő a telken belüli kapacitás, rosszul tervezett vagy kivitelezett a hálózat és ez gyakori dugulásokhoz, esetleg törésekhez vezet.

A hagyományos jellegű problémákra a duguláselhárítás fix áron is elérhető. Ha nem folyik le a mosogatónál a víz, összegyűlik a zuhanytálca lefolyóban a haj és ez eltömíti a víz útját, egy szakember gyorsan megoldja. A duguláselhárítás Érd városában messze nem csak ilyen feladatokkal szembesül, hanem a bevezetőben említett, rendszerszintű problémákkal is.

Új ház vásárlásakor, meglévő épület bővítésekor vagy visszatérő szennyvíz problémák esetén a nyomvonal részletes feltérképezése lehet a megoldás. Ez rendszerint kamerás vizsgálatot is jelent, ami feltárja a hálózat állapotát, kapacitását és esetleges hibáit. Kifejezetten gyakoriak a régi vezetékeknél a gyökérbenövések vagy a talajsüllyedés miatt kialakuló dugulások. A nyomvonal ismerete segíti a tervezést, elkerülhetővé teszi a váratlan kiadásokat és a meglepetésszerű csőtöréseket, mindezt komolyabb földmunka és bontások nélkül.

Szintén probléma lehet, ha egy földmunka során ismeretlen csővezetéket találunk. Elképzelhető, hogy a talált vezetékrész már használaton kívül van, de az is, hogy élő kapcsolata van a hálózattal. Az ilyen szituációkban is segítségünkre lehet, ha van eszköz a kezünkben a nyomvonal teljes megismerésére.

Optimális esetben nem csak a különböző szanitereknél található bekötések jelentik a kapcsolatot a hálózattal. A lefolyó szennyvíz útja során több helyen kell a hálózatban csatornatisztító nyílásokat kialakítani. Ezen nyílások sokszor vagy eleve nem lettek kiépítve, vagy az idők folyamán elfedésre, majd elfeledésre kerültek. A tisztítónyílások feltárása és elérhetővé tétele szintén sokat segít a későbbi dugulások megelőzésében és a létrejövő gondok megoldásában.

Korábbi bejegyzések: