Segítség a makacs dugulások esetén Újbudán vagy Érden

Segítség a makacs dugulások esetén Újbudán vagy Érden

Ha nem folyik le a lé, aminek le kellene az mindig gond, maximum mérete függ a dugulás makacs mivoltától vagy helyszínétől. A duguláselhárításhoz elsőként házi eszközökkel szoktunk nekilátni, remélve a legjobbakat és a gyors sikert, ami sajnos sokszor nem jön el. Ilyenkor általában egy kis rimánkodás és ráolvasás következik, aztán nem marad más választás, ki kell hívni a szakembert.

A duguláselhárítás 11. kerület területén pont olyan, mint máshol, mégis akad némi különbség a főváros és vonzáskörzetének más területeihez képest. Egyrészt az épületállomány nagyon változatos így a problémák is azok. Másrészt a terület hatalmas, de sok a relatív gyéren lakott terület. Mivel aránylag jómódú vidékről beszélünk, egyre kevesebb szakember lakik helyben. Ez a sors a duguláselhárítás terén összeköti a budai kerületeket és a hatalmas kiterjedésű Érdet, ahol az infrastruktúra kiépítésének egészen extrém megoldásai és így hibái is előfordulnak.

A duguláselhárítás Érd, Újbuda, Törökbálint és a környező területeken tehát nem feltétlenül egyszerű. Egyre kevesebb a szakember és egyre több a lakos, így az a bölcs megoldás, ha a hiba jelentkezésekor rögtön jelezzük a problémát több vállalkozónál, remélve azt, hogy valamelyiküknek lesz szabad kapacitása velünk foglalkozni. Optimális esetben hamar kiszállnak és gyorsan orvosolják a problémákat, de bizony vannak periódusok, amikor problémánk beáll a megoldandó feladatok sorába, aminek hosszúsága igencsak változó lehet.

Ami azért biztató lehet, hogy a duguláselhárítás Újbuda környékén az év összes napján elérhető, így attól nem kell azért tartanunk, hogy a péntek este eldugult WC-t csak hétfőn jön ki valaki megnézni. Ugyanakkor a nem égetően fontos eseteknél – mondjuk egy kerti összefolyó eldugulásakor – jobb előre egyeztetni egy időpontot, amikor a megfelelő eszközökkel felszerelkezve láthat neki a munkának a szakember. Nem mindegy, hogy éppen elérhető-e az ilyenkor gyakran hasznos womás csatornatisztítás, vagy csak hagyományosabb megoldásokkal tud élni a duguláslehárító.

Korábbi bejegyzések: