Profi elhárítás jellemzői dugulások esetén

Profi elhárítás jellemzői dugulások esetén

Ha dugulás keletkezik, honnan ismerszik meg az igazán profi elhárítás? Erre a kérdésre keressük a választ, mielőtt még kóklerek kezdenék tetézni a bajt lakásunkban. Duguláselhárítás Érd és Dél-Buda területén az évnek szinte minden napján és órájában elérhető, de optimális esetben nem csak az alapján tudunk választani, hogy ki ér rá leghamarabb vagy kinek a telefonszámát találjuk meg elsőként a duguláselhárítás 11 kerület rovat alatt a helyi okos újságban.

Jellemzők, ami alapján választhatunk:

Tiszta, egyértelmű és őszinte kommunikáció. A megpróbálunk még ma kimenni, de ha nem akkor, holnap biztosan ott kezdünk stílusú mondatok még akkor is rosszak, ha a duguláselhárítás során valóban lehetnek váratlan események, ami miatt egy-egy munka elhúzódik. Ha sürgős lenne nekünk a munka – ami szintén elég gyakori dugulás esetén – akkor kérjük meg, hogy ajánljon egy kollégát számunkra. Ha nem annyira sürgős – mert van élet anélkül is, hogy a mosogatóban lefolyjon a víz – akkor könnyebb lehet úgy szervezni életünket, ha eleve tudjuk, hogy holnap érkezik a szakember. A tiszta kommunikáció az ár kapcsán is elengedhetetlen. Itt is előfordulhatnak nem várt tényezők, amik az árban is megmutatkozhatnak, de ha egy szakember nem tudja legalább nagyságrendileg megbecsülni, mennyibe is szokott kerülni egy ilyen munka, az legyen gyanús számunkra.

Ha valakinek kalapácsa van, akkor minden problémát szögnek hajlamos látni. Vannak remek és több módon is használható eszközök és az elhárítás sokszor különféle felszereléssel is tökéletesen megoldható, azért legyünk óvatosak azokkal a szakemberekkel, akik pontosan egy módszerrel dolgoznak minden esetben. Ez sokszor a szaktudás vagy a felszerelés hiányára utal, mintsem a módszer fantasztikus voltára. A komolyabb dugulások elhárításához időnként több emberre is szükség van. Előnyös lehet csapatban dolgozó vállalkozót hívni, aki számíthat segítségre, ha menet közben kiderül, hogy nagyobb a baj, mint a telefonos beszélgetés alapján tűnt.

Amit le se kellene írni, de azért ismerjük a magyar valóságot: a profi ad számlát. Nem csak azért, mert a közteherviselés nem sátáni dolog, hanem azért is, mert így kérhető számon a szakember munkája. Számla nélkül általában felelősségvállalás sincs.

Korábbi bejegyzések: