Mosogató dugulásának elhárítása Újbudán

Mosogató dugulásának elhárítása Újbudán

A különféle zsírok, olajok, ételmaradékok és egyéb szennyeződések számtalanszor kerülnek a mosogató lefolyójába, ahol dugulást okoznak. A 11. kerületben több lakótelep is található, ahol gyakorta a konyha mérete kicsi, nem lehet jól kialakítani zsírfogókat, amik a dugulások javát elkerülhetővé tenné. A mosogató hozzáférhetősége rendszerint korlátozott, a duguláselhárítás vagy szerelés a szűk helyen macerás.

Ahhoz, hogy elkerüljük a duguláselhárítással járó kellemetlenséget, próbáljuk megakadályozni ételmaradékok lefolyóba jutását. Ezt legkönnyebben közvetlenül a lefolyóhoz tett szűrővel tudjuk megtenni, amit a kukába tudunk üríteni. A használt sütőolajat soha ne a lefolyóba öntsük. Környezetvédelmi szempontból is káros, és dugulások alapja is lehet. Az olajat lehűlése után töltsük palackba és adjuk le valamelyik gyűjtőponton. Újbudán több gyűjtőpont is található, ahol térítésmentesen leadható a háztartási sütőolaj. Mindig jobb a problémát megelőzni, mint utólag kezelni a kialakult helyzetet.

Mosogatás után rövid ideig engedjünk forró vizet a lefolyóba, ami feloldhatja a lerakódásokat. Érdemes rendszeresen folyékony lefolyótisztítóval vagy egyéb háztartási praktikák alkalmazásával megtisztítani a mosogató lefolyóit. Ha a baj mégis bekövetkezne, a duguláselhárítás 11 kerület bármelyik pontján elérhető az év minden szakában. A viszonylag klasszikus problémákat – ilyen a mosogató dugulása is – általában fix díjazás ellenében hárítják el a szakemberek. Ne várjunk sokat a mester hívásával, hiszen egy társasházban további gondok forrása is lehet egy-egy dugulás.

A duguláselhárítás Újbuda esetében természetesen nem csak a lakótelepeken léteznek hibák és nem csak a mosogatók számítanak jellemző feladatnak a szakemberek számára. Komolyabb vízelvezetési nehézségek, kivitelezési hiányosságokból fakadó gondok sem jelentenek a felkészült duguláselhárítók számára problémát. Duguláselhárítónak ne pusztán egy kezeslábasba öltözött mesterembert gondoljunk el kezében egy csőgörénnyel – tény sokszor hasznos eszköz – hanem szükség esetén komoly és modern felszereléssel dolgozó csapatot, aki hatékonyan tárják fel és orvosolják az elsőre reménytelennek tűnő helyzeteket is.

Korábbi bejegyzések: