Mit várhatunk a duguláselhárító kihívása során?

Mit várhatunk a duguláselhárító kihívása során?

Újbudán is gyakran szembesülünk a dugulás kellemetlen és gyors beavatkozást igénylő problémájával. Mire számíthatunk akkor, ha szakembert hívunk, mit fog lakásunkban csinálni, hogyan készüljünk elő? Szerencsére a duguláselhárítás 11 kerület minden részén és minden napján elérhető szolgáltatása, elég csak a Google-t segítségül hívnunk a legjobb szolgáltatók megtalálására.

A duguláselhárító elsőként a kár mérséklésére fog törekedni. Ez akkor jellemző feladat, ha nem pusztán elfolyási gondok adódnak, hanem visszafolyik a szennyvíz a lakásba. Elképzelhető, hogy a környező ingatlanokban is szüksége lesz a víz korlátozására vagy legalább a lefolyók használatának mellőzésére. Ehhez érdemes szomszédaink vagy a közös képviselő elérhetőségét megkeresnünk.

A dugulás környékéről pakoljunk el mindent, amennyiben a lefolyó nehezen hozzáférhető, úgy próbáljuk azzá tenni. Ha az épületben vannak csatornatisztító nyílások, keressük meg őket és szintén tegyük hozzáférhetővé. Gondoljuk végig a dugulás jellegzetességeit: visszatérő, hirtelen kialakult dugulásról van szó vagy lassan jutottunk el a meglévő állapotig? Van-e ötletünk, hogy mi okozhatta a problémát? Próbáljuk meg ezeket összegyűjteni és elmondani a szakembernek.

Amennyiben a dugulás oka máshogy nem felderíthető, úgy kamerás csatornavizsgálatra is szükség lehet. A dugulás jellegének feltárása után a duguláselhárító az erre leginkább alkalmas eszközzel teszi újra átjárhatóvá a csatornát. A két leggyakrabban használt eszköz a duguláselhárító spirál, vagy hétköznapi nevén csőgörény, illetve a woma. Az előbbi egy hajlékony huzal végén található spirál vagy kampó, ami a csatornába eresztve forgatható és így a dugulás fizikailag megbontható vele. A woma egy nagy nyomással dolgozó eszköz, ami erős vízsugarat juttat a rendszerbe, így a víz tudja kimosni a vezetékrendszert eltömítő dugulásokat.

A dugulások java falbontás nélkül és aránylag gyorsan elhárítható. Ilyenkor a dugulás újbóli kialakulásának megakadályozása lehet jövőbeni feladatunk, erre vonatkozóan nyugodtan kérjünk tanácsot a kiérkező szakembertől.

Korábbi bejegyzések: