Mit tehetünk azért, hogy kellemetlen dugulás ne keserítse életünket?

Mit tehetünk azért, hogy kellemetlen dugulás ne keserítse életünket?

A dugulás mindig váratlan és mindig kellemetlen. Mindenki pontosan tudja, hogy a duguláselhárítás piszkos munka, sokszor szaghatással jár és a makacsabb, mélyebben fekvő dugulás esetén még a falbontás sem elképzelhetetlen, ami hosszas macerát jelenthet. A gyors otthoni megoldások kipróbálása, a fohászkodások a dugulás oldódásáért valamint a stressz közepette a probléma kialakulásának okának keresése után következik a szakember kihívása.

Akárcsak minden komolyabb településen a duguláselhárítás Érd városában is közel bármikor elérhető. Számos cég és vállalkozó kínálja szolgáltatását, azonban nem mindegyik cég egyformán jó és megbízható, így érdemes alaposan utánajárni, mielőtt kiválasztjuk a megfelelő szakembert. Olyan vállalkozást válasszunk, amelyik eszközök és megoldások tekintetében is többfajta lehetőséget kínál. Ez azért fontos, hogy a nehezebb, speciálisabb esetek is kezelhetőek legyenek, de a duguláselhárítás olcsón is megúszható legyen, ha az első riadalom után kiderül, hogy aránylag könnyen megoldható a probléma. A dugulások jelentős része fizikailag bontható meg, például csőgörény használatával.

A vezetékek épségért és a dugulások kialakulásának esélyének csökkentéséért magunk is sokat tehetünk. Az idegen tárgyak, vízben nem oldódó nedves törlőkendők és ételmaradékok mind hozzájárulnak az elfolyás megakadásáért. A hosszú időn keresztül nem használt és nem vízkőmentesített rendszerek szintén problémásak lehetnek. Bármely vízköves cső felületéről leválhatnak kisebb darabok, amik később csatlakozóknál, könyököknél megakadhatnak. Az olajok és zsírok lefolyóba engedése szintén segíti a dugulások növekedését.

Különböző szűrők használata és azok tisztítása valamint a rendszeres vízkőmentesítés később meghálálja magát. Akár teljes rendszerek átmosása, hatékonyságának növelése, akár masszív dugulások elhárítása során is jó megoldás lehet a woma. A woma egy magas víznyomással dolgozó speciális csatornatisztító rendszer, ami az igazán profi szolgáltatók esetében érhető el.

Korábbi bejegyzések: