Mire való és mire nem való a woma? Budapest vonzáskörzetében elérhető-e?

Mire való és mire nem való a woma? Budapest vonzáskörzetében elérhető-e?

A woma vállalatnévből alakult át magasnyomású tisztítóberendezések általános elnevezésére. A woma nagy mennyiségben és nagy nyomással bocsát ki magából vizet, amivel kitisztítja a csatornahálózatot. Alkalmas zsírok, homok, vízkő okozta dugulások elhárítására és a csatornarendszer általános tisztítására is. A lakossági használat mellett ipari célokra is alkalmazható. A különböző woma berendezések eltérő feladatok ellátására lehetnek megfelelőek. A duguláselhárításhoz általában az igen nagy gépek alkalmasak, amik vízmennyiségben és nyomásban is magas teljesítményre képesek, míg mondjuk egy autó tisztításához jóval kisebb nyomás és vízmennyiség szükséges. A homlokzat tisztítására használt berendezések esetében ugyanakkor nem a mennyiség, hanem annak koncentráltsága és ereje számít.

A woma tehát a duguláselhárítás egyik csodafegyvere, de néhány esetben nem ajánlatos használni. Ha a dugulás egyszerűbb módszerekkel is megoldható, érdemes előbb azokat próbálni. Egy eldugult mosogató valószínűleg könnyebben kezelhető mással. Ha a csövek rossz állapotúak vagy érzékeny anyagúak, akkor a vízsugár vagy nyomás megsértheti őket. Ha a dugulást valószínűsíthetően éles tárgyak okozták, szintén nem ajánlott a woma. Új építésű rendszer esetén előbb a tervezési, kivitelezési hibákat kell felkutatni és kijavítani, csak akkor ajánlott a woma, ha ilyen biztosan nincs.

Szerencsére a womás csatornatisztítás Budapest vonzáskörzetében bárhol elérhető. A félreértések elkerüléséért mindig érdemes előre tisztázni, hogy a hívott szakember pontosan mit ért womán. Nagyon nem mindegy, hogy egy autómosásra kifejlesztett, hordozható szerkezettel, vagy egy profi, duguláselhárításra speciálisan kialakított és kisbuszba vagy teherautóra szerelt eszközzel érkezik meg a szakember-csapat. Persze van, ahol akár az első verzió is segíthet, de nagyon nem ugyanott alkalmazható a két eszköz. Budapest esetében inkább a kertes házak csatornáinak tisztítása és ipari létesítmények dugulásainak elhárítása kapcsán jellemző a profi woma használata.

Korábbi bejegyzések: