Mennyibe kerül a dugulások elhárítása?

Mennyibe kerül a dugulások elhárítása?

A dugulás rendkívül kellemetlen tud lenni több okból is. Önmagában is gond, ha valami nem működik funkciójának megfelelően, de szennyvízzel foglalkozni sosem örömteli. Miközben legszívesebben másra bíznánk a feladatot, addig ott van az az érv is, hogy nem szeretnénk ebbe a problémába bevonni senkit. Sokszor csatlakozik szégyenérzet ahhoz, hogy mitől is dugult el a lefolyó, miért nem a kellő odafigyeléssel jártunk el vele kapcsolatban.

A dugulások elhárításának két módja van: próbálkozhatunk házilag és hívhatunk szakembert. A házi praktikákról több oldal is ír az interneten, ebbe most nem mélyedünk bele. Ezen praktikák eredményessége gyakran megkérdőjelezhető, de a legegyszerűbb “csodaszerek” néhány ezer forintból előállíthatók. A már használható minőségű csőgörények az interneten két-, háromezer forinttól indulnak, de szállítási idejük több nap. Ha azonnal szükségünk van az eszközre, akkor inkább 5-10 ezer forint között árral számoljunk. Ha értünk a szereléshez, tudjuk hol a csatornatisztító nyílás vagy szét tudjuk szedni (és össze is tudjuk rakni) a szifont, akkor házilag 5 és 15 ezer forint közötti összegből oldhatjuk meg a dugulás elhárítását.

Összehasonlításként megnéztük, hogy mennyibe kerül a duguláselhárítás Újbuda területén, ha szakembert hívunk. Nos, az árak természetesen drágábbak, de nem nagyságrenddel kerül többe a szakember hívása. A legtöbb dugulás 15-20 ezer forint közötti összegért elhárítható és ebben a kiszállási díj is már benne van. Ha figyelembe vesszük, hogy ezért cserébe nekünk nem kellett a dologgal fizikailag foglalkoznunk és a duguláselhárítás eredménye garantált, akkor bizony a szakemberre szavaznánk. Egy két házi praktika bevetése után, ami megnyugtatja lelkünket, hívjuk ki az elhárítót. A duguláselhárítás olcsón akkor úszható meg, ha nem tetézzük a bajt helytelenül használt szerekkel és eszközökkel.

Az ár mellett az idő is számít. Mikor kezdődhet meg a hívás után a duguláselhárítás? 11 kerület példájánál maradva gyakorlatilag azonnal. Reggeltől-estig, hétvégén és ünnepnapokon is van elérhető szakember, aki megfelelő eszközökkel gyorsan meg tudja kezdeni a dugulás elhárítását.

Korábbi bejegyzések: