Mekkora a kiszállási díja Érden egy duguláselhárítónak?

Mekkora a kiszállási díja Érden egy duguláselhárítónak?

Duguláselhárítás Érd egész területén akár kiszállási díj nélkül is elérhető. Erre a szolgáltatásra az tart igényt, akinek valóban szüksége van a segítségre. Az esetek többségében azonnali duguláselhárítás szükséges és nem a feladat felmérése, így a kiszállási díj önmagában felesleges is lenne. Persze szögezzük le: vannak kivételek, amikor nagyobb munkák esetén szükséges előzetesen felmérni a helyzetet, de ez nem változtat azon a tényen, hogy kiszállási díj általában nincs.

A fenti bekezdés egyfelől megnyugtató, másfelől megkerüli a választ: mennyibe kerül a duguláselhárítás Érden? Még mindig nem a konkrét válasszal jövünk, hanem azokkal a tényezőkkel, amik befolyásolják az árat. Érdemes tehát ezeket elmondani a szakembernek, aki így előre meg tudja határozni a várható költségeket. Ismert-e a dugulás helye, az kültéren vagy beltéren található? Milyen típusú épületben található a dugulás? Mi dugult el? Netán ismert-e a dugulás oka? Fordult-e elő már korábban? Teljes a dugulás vagy részleges? Mióta tart? Milyen házi módszerekkel próbálkoztunk a dugulás elhárítására?

A fentiek egy szakember számára fontos információk, hiszen ezek alapján tudja meghatározni, hogy milyen eszközökre lehet szükséges és várhatóan mennyi időt fog igénybe venni a dugulás megszüntetése. Végre akkor jöjjön a konkrétum, hogy mennyibe kerül mindez. Egy viszonylag klasszikus lefolyó duguláselhárítása (mosogató, kézmosó, zuhanyozó, kád, padlóösszefolyó) nagyságrendileg 15 ezer forintba kerül, a piszkosabb WC esetében a 20 ezer a reálisabb ár. A kültéri dugulások megoldása általában költségesebb. Egy esőcsatorna vagy udvari gerinccsatorna kitisztításának ára 20 ezer forinttól indul.

Számít-e, hogy mikor történik a baj? Ha azonnali elhárítás szükséges, akkor persze karácsonykor nehezebb szerelőt találni és az ár is változhat, mint ha egy átlagos kedd délelőtt telefonálnánk. Ennek ellenére Érden reggeltől estig, minden nap, hétvégén és ünnepnapon is elérhető a duguláselhárítás kedvező áron és kiszállási költség nélkül.

Korábbi bejegyzések: