Makacs dugulások feloldása, elháírtása

Makacs dugulások feloldása, elháírtása

Nem árulunk zsákbamacskát: nem ebben a bejegyzésben adunk újabb és újabb tippeket arra, hogyan lehet házilag megpróbálkozni a makacs dugulások feloldásával. Elárulunk valamit: idő után sehogy. Ha kipróbáltunk néhány módszert, már áll a víz a mosogatóban vagy a kádban, esetleg valahol vissza is áramlik, akkor ott bármennyi házi praktikát kipróbálhatunk, de vagy semmit nem érünk el vagy csak súlyosbítjuk a helyzetet.

A makacs dugulás fizikai megbontásával persze próbálkozhatunk csőgörénnyel otthon is, nem egy bonyolult szerkezet, de használatainak korlátaival sajnos van, hogy túl későn szembesülünk. A csőben megragadt, megszorult, eltört vagy akár beleesett csőgörények vagy csőgörény-darabok kiszedése sokkal-sokkal drágább és időigényesebb feladat lesz, mint az eredeti dugulás elhárítása. A csőgörények szakszerűtlen használata ráadásul a lefolyót is károsíthatja. Nem egy zuhanytálca vagy kád dugulása lett volna megoldható könnyen addig, amíg valaki egy csőgörénnyel ki nem lyukasztotta a flexibilis lefolyócsövet.

Örök életű dugó képezhető a granulátumos állagú lefolyótisztítókkal is. Ezek a szerek nagyon hatékonyak, ha a dugulás helyén tudják hatásukat kifejteni és maradéktalanul fel tudnak oldódni. Ha nem tudnak eljutni a dugulás helyére, csak feloldódnak, akkor pusztán hatástalanok. Ha eljutnak a dugulás helyére, de nem tudnak feloldódni, mert túl sok szert öntöttünk a csatornába, akkor az átnedvesedő de fel nem oldódó kristályok beton keménységű dugót hoznak létre az eredeti dugulás fölött. Ezek feloldásába gyakran “beletörik a csőgörény foga” így költségesebb megoldások jöhetnek csak szóba végül.

A duguláselhárítás Újbuda és Érd területén az év minden szakában, reggeltől estig elérhető minden nap, hétvégén és ünnepnapokon is. Ne sokáig vacakoljunk házi módszerekkel, ha nem sikerül viszonylag gyorsan megoldani a problémát, akkor a makacs dugulások megszüntetéséhez hívjunk ki egy szakembert. A duguláselhárítás 11 kerület területén gyakorlatilag azonnal elkezdődhet és az elővárosokban is maximum a szakember kiéréséig kell várakoznunk. A duguláselhárítás Érd és környékén jellemzően néhány órát vesz igénybe, kevesebbet, mint ha elmennénk különféle szereket vásárolni a közeli bevásárlóközpontba.

Korábbi bejegyzések: