Makacs dugulások Érden – a legrosszabb esetek

Makacs dugulások Érden - a legrosszabb esetek

A dugulás sosem kellemes, de vannak igazán kirívó esetek. Az esetek többségében nem véletlenül történik a baj, így nem is a váratlanság okozza a meglepetést, hanem az okozott baj mértéke. Nem egyszer forduló elő, hogy érezve a helyzet kellemetlenségét, előbb otthoni megoldások után néznek az emberek, és csak amikor minden egyén technika csődöt mond, akkor jön a szakszerű segítség, a profi duguláselhárítás. Érd nagyon változatos épületállománya garantálja azt, hogy a legcifrább dugulásokkal is találkozhassanak a szakemberek.

A legdurvább dolgokat a WC-be kerülő tárgyak okozzák. Ezek igazán makacs dugulásnak tekinthetőek, hiszen nem fognak semmitől feloldódni, aprózódni, pusztán abban lehet csak bízni, hogy a tárgy előbb ér el egy akkora elvezető csatornát, ahol nem tud dugulást okozni, mint hogy megakadna a lefolyóban. Ha megakad, akkor fölötte minden feltorlódik és felszínre is tör. Mindenütt, nem csak a WC-ben. A helyzet emeletes házakban még rosszabb tud lenni, hiszen többen használhatják ugyanazt a csatornát mit sem sejtve arról, hogy alattuk már telítődött a szakasz.

Hasonlóan problémás tud lenni, ha megvan a dugulás helye, de elérése nehézkes. A nagypapa még emlékszik arra, mint ha lett volna egy “sosem használt” tisztító nyílás ott, ahol most a medence található. Az elfeledett vagy szándékosan megszüntetett csatornatisztító nyílások megtalálása néha nagyobb gond, mint maga a dugulás. Befalazták, oda épült a kocsibeálló, befedték földdel és ma tuja nő rajta. Utóbbi nyilván nagyon jól érzi magát, különösen, ha gyökere megtalálta az útját a tisztító nyílásban.

Mindig tudnak meghökkentő megoldásokat kieszelni a mindenhez értő mekk mesterek. A strang levezetőjébe lyukat fúrni, abba beledugni az áthelyezett mosogató lefolyóját – jó mélyen, nehogy kifolyjon a víz – majd jöhet a műanyag szatyor, purhab és beton kombináció a biztos szigetelésért és tartásért. Aztán ki tudja miért nedvesedik az alsó szomszéd. . . meg aztán idővel csak megakad valami a belógó csődarabon és jön a felismerés: mégsem volt olyan olcsó az a pár éve választott megoldás.

Korábbi bejegyzések: