Lefolyótisztítás házilag

Lefolyótisztító házilag

Egy háztartásban elég sok lefolyó található pl. a fürdőben és a konyhában. Mindegyik helyiség lefolyóival kapcsolatban észlelhetünk különböző fajtájú kellemetlenségeket – pl. bűzös szagok vagy dugulás –, melyek kialakulása más-más okokra visszavezethető. Mivel többféle problémába ütközhetünk, ezért a lefolyótisztító házilag témája is többrétű.

Tippek és trükkök!

Ha pl. még nincs dugulás, de kellemetlen szagokat tapasztalunk valamelyik helyiség lefolyójából, akkor első körben érdemes az ecet + szódabikarbóna kombinációval próbálkozni. Ha a probléma nem szűnt meg és dugulás is keletkezik, akkor ismételjük meg az előző eljárást, annyi különbséggel, hogy sót is teszünk az otthon készült oldatba (egy pohár szódabikarbóna, fél pohár ecet plusz egy evőkanál só és már mehet is a szer a lefolyóba). Furcsának tűnhet, de akár egy – egyliteres – üveg kólát is önthetünk a lefolyóba, ami elég jól kimarja a lefolyót a benne lévő savnak köszönhetően. Utolsó pontként – ha az előzőek nem váltak be –, akkor használjunk készen kapható lefolyótisztító oldatot.

Nem érdemes azonban trükköznünk, ha a „lefolyótisztító házilag” projektünk a fentiek kipróbálása mellett sem vezetett eredményre. Ilyen esetben egyetlenegy tipp az, amit nem csupán jó, hanem kötelező megfogadnunk: hívjunk szakembert!

Dugulás elhárítás házilagosan                    +36 (70) 291-7864