Lefolyó duguláselhárítása, ha már mindent kipróbáltunk

Lefolyó duguláselhárítása, ha már mindent kipróbáltunk

Szódabikarbóna, forró víz, só, ecet, kóla és a társaik megvoltak, de mégsem folyik le a víz. A lefolyó dugulása nem igazán látszik valós problémának, néha pumpálásra megindul, aztán megint csak épphogy csordogál lefelé. Van, hogy egy kézmosásnál simán lemegy minden, rá egy percre aztán 10 percig áll a mosdókagylóban a víz. Miért van ez? Mit lehet tenni?

A csatornahálózatban a víz nyomás nélkül, pusztán gravitációs és áramlási szabályoknak megfelelően folyik. A legtöbb probléma akkor keletkezik, amikor valamilyen fizikai gátja van ennek a folyásnak, ezt hívjuk dugulásnak. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy a nehezen lefolyó víz oka nem egy dugulás, hanem a rossz lejtés esetleg előnytelen áramlási viszonyok. Akár az is előfordulhat, hogy a csatornahálózatnak van egy olyan szakasza, amin a lefolyóból származó víz csak akkor tud hatékonyan áthaladni, ha máshonnan nem érkezik ugyanezen szakaszra víz.

A legtöbb ilyen problémát az egyébként más szempontból nagyon praktikus flexibilis csövek okozzák. Ezen csövek hossza és iránya is könnyen változtatható, így számtalan helyen használják őket lefolyók bekötésére. Ami általában előnyük, az hátrányukká is tud válni: nagyon könnyű nem megfelelő lejtésű szakaszokat létrehozni. Ha ilyen csővel van bekötve a lefolyónk és az hozzáférhető számunkra, akkor a szakember hívása előtt próbáljunk meg ezzel “jásznak”. Mozgassuk át (ez önmagában is segíthet) és próbáljuk meg kissé más módon elhelyezni a csövet. A látszólag apró változások is döntően tudják befolyásolni azt, hogy milyen módon tud a víz a lefolyón keresztül távozni.

Ha hasonló problémát észlel és nem sikerül megoldania, forduljon bátran szakemberhez. A duguláselhárítás Érd és Dél-Buda területén az év minden napján elérhető. Szakembereink a leírtak alapján a helyszínen tudnak segíteni és az idegesítő és zavaró helyzet megoldódik. Nincs egyedül a rejtélyes problémával, mindenhol találkozunk vele. A duguláselhárítás 11. kerület központjától Érd szélső utcájáig látott már hasonlót.

Korábbi bejegyzések: