A lefolyó dugulás elhárítása

Lefolyótisztító

Számtalan sok lefolyótisztító van a boltok polcain, melyek közül nehéz választani. Ebben segít az, hogy milyen problémával állunk szemben, már ha van már probléma és nem csupán elővigyázatosságból akarjuk a tisztítószert alkalmazni. A jó hír az, hogy mindegyik vegyszerre rá van írva, hogy milyen típusú bajokat orvosol, vagy épp előz meg. Csak olvasni kell tudnunk, tehát nincs semmi baj – ugye?

Mar, ha jó

A legtöbb vegyszer azonos elven működik. Maró hatásuknak köszönhetően oldják a vízkövet, és egyéb lefolyóban leülepedő dolgokat,. Ezáltal biztosítják azt, hogy ne jöjjön létre dugulás. A maró hatás mellett a lefolyótisztító legtöbbje zsíroldó hatással is bír, ami szintén a víz szabad útjának megtartását segíti elő. Logikus. Ha nincs zsírral és más bomló anyagokkal eltömődve a lefolyó, akkor egy problémával kevesebb, a dugulásveszélyt minimalizáltuk.

Amikor a dugulás bekövetkezett (pl. a wc-ben, konyhai mosogatóban vagy épp a fürdő mosdójában), akkor már erősebb maró hatású anyagokat kell bevetnünk. Ilyenkor is olvassuk el körültekintően a flakonok szövegeit. Ha nincs időnk erre, és meg akarjuk kímélni magunkat attól, hogy boltba menjünk, akkor a legegyszerűbb, ha szakembert hív. Ő egyrészt elhárítja a fennálló problémát, megvizsgálja a rendszert és konkrétan megmondja, hogy az adott rendszerhez milyen típusú vegyszereket érdemes és célszerű használni.

„Semmi kétség Sanya a segítség”

Lefolyó tisztítás +36 (70) 291-7864