Konyhai dugulás elhárítás

Konyhai lefolyó dugulás

 

Talán ezzel a problémával lehet leggyakrabban találkozni a háztartásokban. Jellemzően akkor jelentkezik a konyhai lefolyó dugulás, amikor túl sok és sokféle darabos „anyag” kerül bele a lefolyóba. Érthető, hogy egy bizonyos mennyiségen túl a cső – és a szifon – nem bírja már tovább és „lezár”. Erre rásegít, ha a nagymosogatás után rohanni kell valahova, és nem marad idő arra, hogy kellően megtisztítsuk a mosogatót.

Fújjuk ki!

A levegőt célszerű jól kifújni, hogy aztán egy nagyobb lélegzetvétellel elkezdjük a konyhai lefolyó dugulás elhárítását. Először is nyúljunk bele a vízbe – ha már ilyen súlyos a helyzet – és a mechanikai szennyeződéseket (ételmaradékokat) vegyük ki a vízből, majd a szűrőt is vegyük ki (a benne felgyűlt maradékokat dobjuk ki), hogy így beinduljon az áramlás. Apró probléma esetén már ez is megoldást nyújthat. Célszerű ilyenkor még jól kipucolni a szűrőt és a lefolyót is, hogy biztosra menjünk és jó időre ne jelentkezzen újra a dugulás.

Hívjuk ki!

Ha komoly a probléma és akárhogy próbáljuk – esetleg már a mosogató alatt a szekrényben is „kalapáltunk” egy kicsit –, de nem járunk sikerrel, akkor hívjunk fel egy dugulás elhárító szakembert, akinek a konyhai lefolyó dugulás pár perces történet lehet csupán.

Dugulás elhárítás, fűtésszerelés.                +36 (70) 291-7864