Kiöntött a csatorna: duguláselhárítás és tisztítás csodafegyvere a woma

Kiöntött a csatorna: duguláselhárítás és tisztítás csodafegyvere a woma

A woma egyébként a homoki piton neve, de most nem erről a félelmetes, de csodálatos állatról, hanem egy sokoldalú és hatékony duguláselhárító eszközről lesz szó. A woma név eredetileg egy márkajelzés volt, abból köznevesült és hívnak minden hasonló tulajdonságú eszközt így már napjainkban. Pont úgy, ahogyan ma már a teflon edény nem egy márka, hanem egy edényfajta, de sorolhatnánk még példákat a dzsiptől a termoszon át a jakuzziig.

A woma tehát ma már minden olyan eszköz neve, aminek alapja, hogy egy motor hajtotta, magas víznyomás erejét használó tisztítóeszköz. A gyakorlatban úgy kell elképzelni, mint a tárolójára feltekert slagot, aminek vége egy gépre van rákötve ami nagy mennyiségű vizet nagyon nagy nyomáson képes a vezetékbe nyomni. A woma ezért képes megbontani a dugulásokat majd azok anyagát maradéktalanul kitisztítani a rendszerből. A csatorna belsejének tisztítására is használható, a vízkő lebontására is alkalmas.

A woma másik gyakori használati területe a fertőtlenítés. A nagy nyomású víz képes makacs, ragacsos szennyeződéseket is eltávolítani az egyenetlen felületekről is. Ha egy dugulás után kellemetlen anyag öntötte el mondjuk pincénket, akkor a kövezet eredményesen tisztítható meg így. Hasonló módon rég nem használt teraszok, aszfaltozott járdák újjávarázslásához is remek választás. Sok woma eszköz alkalmas arra, hogy vegyszereket keverjen a belőle kiáramló vízhez, ezzel is növelve hatékonyságát vagy biztosítsa a fertőtlenítő hatást.

Magyarországon már sok szolgáltatónál elérhető a womás duguláselhárítás. Újbuda sem kivétel már, a womás duguláselhárítás 11. kerület minden részén elérhető az év minden szakában. Nem mindegy azonban, kit hívunk ki. A woma név ugyanis túl gyakran és túl széles körben vált használatossá. Néhányan a kisebb nyomású és egyszerűbb vízzel működő eszközöket is womának nevezik, míg mások csak a valóban hatalmas nyomást produkáló, kisteherautóra szerelt eszközt tartják igazán womának. A konkrét dugulás fajtájától függően mindkettő hatékony lehet, de érdemes tisztázni a kérdést mielőtt még a helyszínen érnék a feleket meglepetések.

Korábbi bejegyzések: