Két dugulás, amit megoldott a woma

Két dugulás, amit megoldott a woma

A woma egy nagynyomású csatornatisztító berendezés, ami a víz erejét használja a duguláselhárítás során. Az eszköz előnye a hatalmas nyomás mellett a rendszerbe juttatott víz mennyisége is, amivel komolyabb dugulások, lerakódások, idegen tárgyak is kimoshatóak a csatornából. A woma a fentiekből következően általában nem egy apró, hordozható eszköz, hanem egy kisteherautóra vagy furgonba szerelt berendezés.

Két gyors példa, mire használható a woma. Az egyik családi háza a 11. kerületben, a másik Érden található, előbbi egy kifejezetten régi épület ennek megfelelő vezetékrendszerrel, míg a másik vadonatúj. A kiszállás és a csatorna kamerás átvizsgálása után mindkét helyen a woma mellett döntöttünk, amivel biztonságosan és biztosan megoldható volt a probléma.

A budapesti családi házban található egy különálló kis lakás, amit sokáig műhelynek, majd raktárnak használtak a tulajdonosok, de a nagytakarítás után fiuk költözne bele. Már a kezdeteknél tapasztalták, hogy nem minden tökéletes, de néhány hónap után gyakorlatilag teljesen eldugult a lakás gyűjtőcsatornája. A dugulás oka a felgyűlt vízkő volt, aminek darabjai az újbóli rendszeres használat miatt leváltak a vezeték faláról és egy kanyarulatban elakadtak. A woma segítségével az érintett részt átmostuk és végül a duguláselhárítás 11 kerület esetében sikeres volt.

A másik duguláselhárítás Érd mellett vált szükségessé egy újonnan épített háznál. Nem minden ment tökéletesen az építkezésen – ki hallott már ilyet – ezért a biztonság kedvéért a tulaj kérte, vizsgáljuk át a rendszert annak használatba vétele előtt. Az átvizsgálás során kiderült, hogy szerencsére a kivitelezés a tervezésnek megfelelően történt, akut dugulás nincs, de jelentős mennyiségű törmelék és föld is került a rendszerbe, ami később problémát okozhat. A víz erejével pillanatok alatt kitisztította a woma a teljes hálózatot.

A fenti két példa mellett számtalan helyzetben jó választás a woma, ami nagyobb rendszerek teljes tisztítására (törmelék, vízkő, zsír) és komolyabb dugulások megszüntetésére alkalmas bontás vagy földmunka nélkül is.

Korábbi bejegyzések: