Kereskedelmi, ipari létesítmények csatornáinak karbantartása

Kereskedelmi, ipari létesítmények csatornáinak karbantartása

A duguláselhárítás Újbuda esetében sem csak a szűken vett dugulásokkal foglalkozik. A duguláselhárító szakemberek tevékenységi körébe tartozik minden, nem nyomás alatt lévő vízvezetékrendszer tervezése, tisztítása és karbantartása is. Ugyan a karbantartás lakossági ügyfeleknél kevésbé merül fel, ipari vagy kereskedelmi üzletekben, telephelyeken létfontosságú lehet. Mutatunk néhány érvet, miért fontos, hogy erre időben gondoljunk.

Sok esetben a karbantartást a szennyvízelvezetési szabályok is előírják. Ilyen lehet akár HACCP szabály, vagy valamilyen felsőbb szintű környezetvédelmi előírás is. A nem megfelelően karbantartott csatornák szivárgásokat, kiömléseket vagy szennyeződéseket okozhatnak, ami hatással lehet a helyi vízforrásokra, az ökoszisztémákra és a közegészségügyre. A rendszeres karbantartás segít megelőzni az ilyen eseményeket, csökkentve a környezetterhelést.

Az eltömődött csatornák megzavarhatják a létesítmény működését, csökkentve ezzel hatékonyságát. A rendszeres karbantartás minimalizálja az állásidőt, biztosítva, hogy a létesítmény zavartalanul működjön. A karbantartás növeli a telephelyen belüli infrastruktúra élettartamát és meggátolja a közvetlenül csatlakozó gépi eszközök károsodását a dugulások megelőzésével.

A rosszul kezelt szennyvíz egészségügyi kockázatokat is jelenthet az alkalmazottak és a közeli lakóközösségek számára. A szennyvíz mellett a megfelelő csapadékvíz-elvezetésről is gondoskodnunk kell, lehetőleg az előző rendszertől elválasztott hálózattal. A nem megfelelő szenny- és csapadékvíz kezelés jelentősen csökkentheti a vállalkozás jó hírnevét is, illetve az esetlegesen okozott károk komoly kártérítési kötelezettséget vonhatnak maguk után.

Karbantartás és duguláselhárítás 11. kerület bármely részén elérhető ipari és kereskedelmi szolgáltatók részére is. Az elvégzendő feladatok előzetes felmérése ilyen esetben elkerülhetetlen, így érdemes előbb erre időpontot megbeszélni és a tapasztalatok fényében kijelölni a napot a munkálatok elvégzésére.

Korábbi bejegyzések: