Kamerás csatorna vizsgálat

Mire jó a kamerás csatornavizsgálat?

Komolyabb dugulás esetén régebben nagy feladatot jelentett a dugulás pontos helyének és a csatorna esetleges sérüléseinek a felderítése. A legtöbb esetben bontani kellett, így a dugulás elhárítás jelentős rombolással járó, hosszadalmas tevékenység volt. Ma ezt a feladatot sokkal egyszerűbben el lehet végezni kamerás csatornavizsgálat segítségével.

A kamerás csatornavizsgálat akkor tehet nagy szolgálatot, ha a sérülés feltételezett helye nehezen megközelíthető, vagy ha nem is tudjuk pontosan, hogy mi lehet a föld alatt. Egy régi bérház csatornarendszerét ma szinte senki nem ismeri. Nincs olyan lakó vagy képviselő, aki tisztában lenne az elmúlt évtizedekben történt összes sérüléssel, rákötéssel, szabályosan dokumentált vagy szabálytalan beavatkozással. Éppen ezért abban sem lehet senki sem biztos, hogy a szennyvíz merre is folyik a föld alatt és mi okozhatja a sérüléseket.

A kamerás csatornavizsgálat során egy hosszú kábelre erősített száloptikás kamerát eresztünk le a csatornába. A monitoron jól követhető az eszköz útja. A kamera megmutatja a rákötések, illesztések állapotát, vagy felderíthetjük vele a csatornában lévő idegen anyagokat. Sok esetben a dugulást, csőrepedést benőtt gyökerek okozzák, vagy építési munka miatt a csatornába került törmelék, hulladék. A kamerás csatornavizsgálat segítségével pontosan meghatározható, hogy hol történt a sérülés és az milyen beavatkozást igényel. A vizsgálat haszna az Ön számára elsődlegesen az, hogy nem kell feleslegesen több helyen felásni az udvart, keresni a hiba okát. A kamerás csatornavizsgálat nem helyettesíti a dugulás-elhárítást, de töredékére csökkentheti az ezzel kapcsolatos munkák nehézségét és idejét. A kamerás csatornavizsgálat eredményét rögzíteni is tudjuk. Ez a felvétel akár a biztosító előtt is bizonyíthatja Önnek a megrendelt dugulás-elhárítás szükségességét, így nem okoz gondot a munkák költségének a kifizettetése a biztosítóval. A csatornavizsgálat emellett pontos képet ad Önnek arról is, hogy milyen állapotban van a ház csatornarendszere. Ha riasztó állapotokat találunk, akkor még időben beütemezheti a szükséges korszerűsítést, egyes szakaszok tisztítását vagy cseréjét. Nem kell megvárni, míg nagyobb lesz a baj, s például a pincéből kell a kiömlött szennyvizet kiszivattyúzni. A kamerás csatornavizsgálat tehát a megelőzést is segíti, nem csak a hibaelhárítás kiváló eszköze.

„Semmi kétség Sanya a segítség”

 

Dugulás elhárítás +36 (70) 291-7864