Jó tanácsok házilagos megoldáshoz

Dugulások megelőzése házilag jó tanácsok.

Ha van, házi állatunk a szőrzetét fürdetés előtt jól keféljük ki, és a lefolyóra tegyünk egy kis szűrőt, hogy a lemosott szőrszálak ne menjenek bele a lefolyóba. A fürdetés végén a szűröböl könnyen ki tudjuk venni a bele hullott szőrszálakat. A szemetet ne a vécébe dobjuk, hanem a kukába.

Érdemes a mosogatóba havonta bele önteni szódabikarbónát és utána az ecetet. Ha jól kipezsegte magát a szer, akkor jöhet egy jó adagforró víz. Ha ügyesek vagyunk, akkor érdemes a mosogató szifont félévente kitisztítani. Ez nem csak dugulásnál használható, hanem megelőzésre is kiváló. Szűrőt a mosogatóba csak akkor tegyünk, ha nagyon sok az ételmaradék a darabos ételmaradék a mosogató vízben. Ha nem annyira koszos a mosogató víz ne tegyünk bele szűrőt, mert az gátolja és lelassítja a víz lefolyását, és így akkor van ideje a szennyeződésnek letapadni a lefolyócső falára. Dugulás elhárító szernek csak a szódabikarbónát és az ecetet használjuk, nagyon jó és még környezet barát is. A lakásba vagy az épületbe, ha van padlóösszefolyó, akkor azt legalább 2-3 havonta tisztítsuk ki és bő forró vízzel mossuk át. A vécénél ne tegyünk a vécé csésze oldalára illatosító kosarat, és a kis füle, ha elszakad, vagy kiakad, akkor bele esik a csészébe és máris kialakulhat a dugulás. Amit végkép nem szabad a vécébe bedobni az a tampon, betét, fülpiszkáló, házi kedvencek alól az almot, higiéniás kendő egyéb ilyen dolgokat, mert azonnal dugulást okozhatnak. Ezekre szoktak betenni a vécé helységbe kis kukát és nejlon zacskót, abba lehet beledobni és máris nincs dugulást előidéző dolog. Ha ezekre a jó tanokra oda figyelünk és betartjuk, akkor nem lesz szükségünk valószínű dugulás elhárító szakember segítségére.

Mit tehetünk kisebb dugulások esetén?

 

Amikor dugulást tapasztalunk a lefolyóban, az első, hogy próbáljuk házilag megoldani a problémát. Ehhez, ha nincs szó komolyabb lerakódásról, igénybe vehetjük a klasszikus pumpás megoldást, mely a WC, a mosogató vagy mosdó dugulása esetén, hatékony megoldás lehet. Ezen kívül használhatunk lefolyótisztító granulátumokat vagy kipróbálhatunk sűrűbb folyadékokat, melyekből a boltokban manapság már számtalan márka közül választhatunk.
A vegyszerekkel minden esetben óvatosan kell bánnunk, hiszen komoly sérüléseket, allergiaszerű tüneteket okozhatnak bőrrel érintkezve, így a használat közben feltétlenül használjunk gumikesztyűt. Egyes lefolyótisztításra alkalmazott anyagok hatására hő képződhet a csövekben, ami műanyag szerelvények esetében több kárt okoz, mint hasznot. Figyelni kell arra is, hogy a szerek alkalmazásakor gáz képződhet, aminek a belélegzése káros hatással lehet egészségünkre. A lefolyótisztító szereken lévő használati utasítást minden esetben figyelmesen olvassuk el. Próbálkozhatunk még magas nyomású vízsugár bevetésével, a tusoló segítségével vagy a vegyszerek alkalmazását követően, forró vizes vízsugárral.

„Semmi kétség Sanya a segítség”

Dugulás elhárítás vízvezeték szerelés +36 (70) 291-7864

Kérem hívjon ha szakemberre van szüksége.