Gyors elhárítás – jöhet segítség a mosogató dugulásakor

Gyors elhárítás - jöhet segítség a mosogató dugulásakor

A mosogató dugulásakor nagyjából hasonló gondolatok indulnak be, mint tinédzserkori másnaposságok alkalmával. Ugyanazon szégyenérzettel kevert, mások elől rejteni próbált kellemetlenség, amiről tudjuk, hogy viszonylag könnyen el tudja rontani akár teljes napunkat is, miközben könnyedén megelőzhettük volna. Nem kellett volna még egy pohárral vagy legalább nem kellett volna keverni és több vizet inni. Ugyanígy bánjuk már a pörköltszaft mosogatóba engedését, de legalább ne a kávézaccra tettük volna és hiába van ott a csap mellett a kis szűrő, csak kivettük, hogy könnyebben folyjon le. Soha többet. Aztán mégis.

Jönnek a házi praktikák mindkét esetben, amik különböző kotyvalékok alkalmazását jelentik. Néha használnak. Van azonban egy brutálisan nagy különbség a másnaposság és a mosogató dugulása között: előbbi idővel elmúlik, utóbbi viszont nem oldódik meg magától. Hiába reménykedünk benne, hogy majd délután megnézzük lefolyik-e, idő után csak gondoskodnunk kell az elhárítás megszervezéséről. Felhívni egy barátot aki már biztos megoldott ilyet vagy talán inkább egy szakembert, ami kevésbé ciki, de drágább, ugyanakkor nyilván hatékonyabb is.

A makacsabb és ellenállóbb dugulásoknál csak idő kérdése a szakember hívása. A szifont még csak-csak szétszereljük, esetleg megtisztítani is képesek vagyunk, de úgy visszarakni, hogy aztán ne csöpögjön az mindig macera. Arról az esetről már nem is szólva, mi a helyzet, ha a dugulás mélyebben keletkezett, tehát hiába volt a szifonszerelős próbálkozás. A legtöbb városban az év minden napján aránylag könnyen, gyakran fix ár mellett érhető el a duguláselhárítás. Érd sem kivétel ez alól, itt a végtelen keretvárosban is elérhető minden olyan szolgáltatás, mint amit igénybe vehetnénk egy “igazi” városban.

Elő hát a Google és keressünk egy szakembert. Aztán próbáljuk meg legalább egy hétig, jobb esetben egy hónapig betartani fogadalmainkat a mosogatóba engedett dolgok kapcsán. Biztos, ami biztos, ha elégedettek voltunk a duguláslehárító munkájával, mentsük el a telefonszámát.

Korábbi bejegyzések: