Gyors duguláselhárítás házi és profi módszerekkel

Gyors duguláselhárítás házi és profi módszerekkel

A hatékony és gyors duguláselhárítás nyitja, hogy mindig a megfelelő módszereket alkalmazzuk. Ha figyelünk lefolyóink karbantartására, rendszeresen zsír- és vízkőmentesítünk valamint megakadályozzuk tárgyak és darabos szennyeződések rendszerbe kerülését eleve jóval kevesebb alkalommal kell dugulással megküzdenünk. Ha mégis megtörténne a baj, fel kell tudnunk ismerni, hol segítenek a házi módszerek és mikor van szükség profi segítségre.

A duguláselhárítás olcsón megoldható házilag, ha tudjuk hogyan kell szétszerelni a mosdó és a mosogató szifonját és azt ki tudjuk tisztítani. Tartsunk otthon mindig szódabikarbónát, mert az meleg vízzel vagy ecettel és sóval vegyítve az egyszerűbb lerakódások oldásával képes kisebb dugulások megszüntetésére. Bármelyik kínai üzletben könnyedén beszerezhető egy gumi pumpa, amivel meg tudjuk mozgatni a makacsabb dugókat is. Ha ez a három dolog adott – szifon szétszerelés képessége, szódabikarbóna és pumpa – akkor nagyon-nagyon ritkán lesz szükségünk duguláselhárító szakemberre.

Komolyabb problémák, mélyebb vagy fővezetéki dugulások esetén hívjunk mestert. A duguláselhárítás Érd területén belül pár óra alatt mindig rendelkezésre áll. A dugulás jellegének felmérése után megfelelő eszközök segítségével látnak neki az elhárításnak. A profik esetében ugyanannyira fontos a megfelelő eszközök használata, mint a házi próbálkozásoknál. A duguláselhárítás nem bonyolult, sokkal inkább sok gyakorlatot követelő szakma. Egy csőgörény – csatornatisztító spirál – használata akár pár perc alatt is elsajátítható, de ahhoz, hogy egy dugulást hatékonyan feloldjunk vele már nagyobb gyakorlatot igényel.

Ugyanez mondható el a nagy nyomással dolgozó csatornatisztító berendezésekről – woma – is. Nem a használat alapjainak megértése jelenti a problémát, hanem a pontos, hatékony és biztonságos használata, amivel nem csak a személyi sérülések kerülhetőek el, hanem a csatornarendszer elemeinek megsértése is. Ha nem tudjuk megállapítani a dugulás okát, kamerás csatornavizsgálatra lehet szükségünk, ami a jól felszerelt duguláselhárító vállalkozásoknál biztosan rendelkezésre álló technológia.

Korábbi bejegyzések: