Gyors duguláselhárítás Budapest és Érd vonzáskörzetében

Gyors duguláselhárítás Budapest és Érd vonzáskörzetében

Amikor beüt a ménkű és nem folyik le vagy még fel is bugyog, aminek nagyon nem kellene felbugyognia, akkor az első pánik után a házi praktikák alkalmazása, majd a mester kihívása marad. Van a dugulásnak egy kellemetlen és ellentétes hatást kiváltó jellemzője: megpróbálnánk magunk megoldani a problémát, hiszen senki nem szereti saját szennyét másnak megmutatni, másrészt a duguláselhárítás piszkos munka, amit szívesen bíznánk másra.

Budapest az ország legnagyobb városa, így nem meglepő, hogy itt lenne a legtöbb szükség a szakértő mesterekre. Budapest és vonzáskörzete azonban hosszú idő óta folyamatosan szakemberhiányban szenved, így a munkát elvállalni képes és megfizethető mester egyre kevesebb van. A duguláselhárítás ráadásul nem tartozik a legkedveltebb szakmák közé, talán nem kell részletezni miért. Például Újbuda lakossága nagyobb a legtöbb megyeszékhelyénél, a duguláselhárítás 11 kerület területén még azzal együtt is nehezebb, mint vidéken, hogy a teljes fővárost lefedő cégek is dolgoznak itt. Egészen egyszerűen kevesebb a szakember. A fenti példa Budapest bármelyik kerületére igaz lehetne.

Miközben a dugulások jelentős része nem rendelkezik földrajzi jellegzetességekkel – ugyanúgy dugul el a mosdó Miskolcon és Békásmegyeren – a kisvállalkozó mesterek felszereltsége a környezetükhöz jellemző problémákhoz alkalmazkodik. A duguláselhárítás Érd vagy bármelyik másik, alapvetően keretes házakkal (és sokszor nem a jelenlegi igényeknek megfelelő kapacitással tervezett csatornákkal) épített területén eltérő eszközöket igényel, mint a pesti Belváros sűrűn beépített bér- és irodaházai. Az összetettebb és speciális problémák megoldására érdemes olyan szakembert vagy csapatot találni, akik rendszeresen küzdenek meg hasonló dugulások elhárításával.

Ha pedig kevés a szakember, egyet tehetünk hatékonyan: megpróbáljuk a dugulást megelőzni. Rendszeres vízkőtelenítés, az idegen tárgyak lefolyókba kerülésének megakadályozása, zsírfogó beépítése hasznos lehet. Új épületek esetében a csatornarendszer kivitelezésének felügyelete és a kész rendszer átvizsgálása használatba vétel előtt szintén megelőzhet problémákat. Sokszor a pontatlan tervezés vagy a hanyag kivitelezés vezet a dugulásokhoz.

Korábbi bejegyzések: