Fertőtlenítés duguláselhárítás után

Fertőtlenítés duguláselhárítás után

Komolyabb dugulásoknál sajnos az elhárítás csak az első feladat, ezt követően még akadhat tennivalónk. Amikor dugulás lép fel, ezt jellemzően abból észleljük, hogy nem folyik le a csatornahálózatba a szennyvíz. A mélyebben fekvő dugulások esetén visszafolyások is keletkezhetnek, az elfolyni nem tudó lé utat keres magának és más lefolyókon keresztül indul meg fölfelé. Például dugulás esetén a csapba engedett víz nem annak lefolyóján fog elsőként megjelenni, hanem a padlóösszefolyón vagy a zuhanytálcán keresztül fog feltörni.

Ilyen módon a szennyvíz elöntheti otthonunk egy részét is, de ha ez nem is történik meg, behatolhat hálózatba kötött eszközeinkbe. A visszafolyás ugyanis megjelenhet a mosógépben vagy mosogatógépben is. A rendellenes helyen összegyűlt szennyvíz akkor is gondot okozhat, ha az aránylag “tiszta”, hiszen ezen gépeket károsíthatja vagy akár újabb dugulás alapját adhatja.

Ha a dugulással a barna szennyvíz és érintett, akkor sokkal komolyabb fertőtlenítés elé kell néznünk a duguláselhárítás után. Ekkor nem pusztán a látható felületek tisztítása és fertőtlenítése feladatunk, hanem az érintett csatornaszakaszé is. Ha a fertőtlenítés elmarad, az kellemetlen szagokat, újabb dugulásokat és egészségügyi kockázatot is jelenthet. Képzeljük el, mi történik, ha a barna szennyvízzel kevert léből bármennyi is visszaszivárog a mosogatógép leeresztőjének egyik szűrőjébe.

Nem csak a legrosszabbra kell gondolni. Egy hosszabb ideig fennálló zsíros dugulás eredményeként más csatornákban is megjelenhet a zsírosodás, de az is okozhat problémát, ha vegyszereket öntöttünk a lefolyóba, amik később máshol kerülnek felszínre.

Ahhoz, hogy felmérhessük hol és milyen fertőtlenítésre van szükségünk, jobb ha szakemberhez fordulunk. A legtöbb duguláselhárítással foglalkozó cég fel van készülve az ilyen kellemetlen helyzetekre. Meg tudják állapítani, hova juthatott el a dugulás következtében a szennyvíz, szükség esetén megvizsgálhatják a kérdéses lefolyókat, csatornákat valamint gondoskodhatnak azok megfelelő vegyszeres tisztításáról és fertőtlenítéséről is.

Korábbi bejegyzések: