Dugulások megszüntetése

Professzionális eszközök a dugulás megszüntetésére

Ha házilag nem sikerül megszüntetnünk a dugulást, mindenképpen szakember segítségét kell igénybe vennünk. A szakemberek speciális eszközeikkel pontosan meg tudják állapítani az elzáródás okát,

helyét, ezáltal hatékonyan és gyorsan meg tudják oldani a problémát.
Gyakran használt, speciális eszköz a Woma berendezés, ami egy nagynyomású csatornatisztító gép. A Womás teherautón rendszerint egy legalább 1000-1500 literes tartály van. Az ebben lévő vizet egy magasnyomású szivattyú segítségével juttatják el a csőrendszerbe és folyamatosan, 10-12 percig moshatják a csatornarendszert. Ez a módszer házon belül nem alkalmazható, hiszen a csövek tartalmát oda mossa ki, ahova a speciális fejekkel ellátott csövet bevezetik a rendszerbe. A fejek komolyabb esetek megoldására szolgálnak, használatukkal törmeléket, csőbe nőtt gyökeret is el lehet távolítani.
Sor kerülhet kamerás csatornavizsgálatra is, melynek segítségével feltárható a dugulás helye és oka. Ez azért is kedvező, mert nem kell az egész csővezetéket kibontani, elég ott beavatkozni, ahol az eltömődést észleli. Ez a módszer hasznos lehet például, ha idegen tárgyak kerültek a kültéri rendszerbe vagy gyökérbenövés esetén. Ez utóbbi egy kevésbé ismert oka az elzáródás kialakulásának, mégis sok fejfájást okozhat az ingatlan tulajdonosának. Ilyen esetben nagy nyomású pörgő fejet vagy spirálos gyökérvágót használnak a szakemberek. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy a probléma nem fog visszatérni, így a legbiztosabb megoldás, ha a növényzetet eltávolítjuk a csőrendszer közeléből.
Ha otthonában komolyabb dugulást észlel és segítségre van szüksége, keressen bizalommal. Szívesen állok rendelkezésére Budapest és Pest megye területén.