Duguláselhárító ár: Érd vagy Budapest a drágább?

Duguláselhárító ár: Érd vagy Budapest a drágább?

Annak néztünk utána, van-e érdemi különbség a duguláselhárító jellemző munkadíjában Érden és Budapesten. Érdemes-e település alapján helyi szakembert keresnünk, vagy próbálkozhatunk bárhonnan mestert keríteni ha eldugul a csatorna.

A duguláselhárítás Budapest területén jellemzően 20 ezer forinttól indul, a probléma jellegétől és makacsságától függően. Viszonylag sok szolgáltató kínál fix áras elhárítást. Azok a szolgáltatók, akik Budapest egész területére vállalnak kiszállást gyakran picit drágábbak, mint az egy-egy kerületre specializálódó mesterek. Az is igaz, hogy előbbi kategóriában találhatunk olyanokat, akik ünnepnap vagy akár az éjszaka közepén is hívhatóak. A kiszállás gyakran ingyenes, de több mester esetében csak saját kerületében.

A duguláselhárítás Érd és környékén picivel olcsóbb, de valamivel szűkebb a választási lehetőségünk. Nem találtunk olyan szakembert, akinél fizetni kellett volna a kiszállásért. A legolcsóbb szolgáltatók az egyszerűbb munkákat – mosogató vagy mosdó dugulása – már 15 ezer forintos áron is vállalnák. Szűkebbek a lehetőségeink munkaidőn kívül, de egy-egy mesterember gyakorlatilag mindig elérhető.

Arra számítottunk, hogy nagyobb különbségeket fogunk találni az árakban, de végül az érdemi eltérést csak azok a vállalkozások jelentettek, akik leszűkítették szolgáltatási területüket. Egy érdi vállalkozó nem szívesen megy Újpestre, míg a kaszásdűlői duguláslehárító sem szeret Érdre járni. Ők sokszor adott területen hirdetik csak szolgáltatásukat. Ettől függetlenül a legtöbb szolgáltató Budapest és Pest megye egész területére ugyanolyan árakat kínál és bárhol megoldja a jelentkező problémákat. Kiszállási díjjal jellemzően nem kell számolnunk akkor sem, ha szomszédos városból rendelünk szolgáltatást.

Összefoglalva: ha valaki vállal Érden duguláselhárítást, akkor azt ingyenes kiszállással teszi akkor is, ha más városból, például Budapestről érkezik a mester. Van néhány olcsóbb vállalkozó, de egy átlagos dugulás esetén költségként 20 ezer forint körüli összeggel számolhatunk.

Korábbi bejegyzések: