Duguláselhárítás profi módszerrel: kamerás csatornavizsgálat

Mikor lehet hasznos a kamerás csatornavizsgálat?

Nem folyik le a mosogatóban rendesen a víz? Eldugult a WC? Vagy esetleg megnövekedett a vízszámlája? Ebben az esetben bizony nagy bajt is lehet. Esetleg egy kisebb csőtörés is lehet a háttérben.

Duguláselhárítás profi módszerrel: kamerás csatornavizsgálat

Mégis mit tegyünk ebben a helyzetben? Ma már nagyon jó lefolyótisztító folyadékokat és tablettákat kaphatunk a piacon, így ez házilag is megoldható. Ha ezek nem vállnak be, vagy esetleg csak átmenetileg javul a dugulás, akkor viszont a duguláselhárítás szakemberéhez kell fordulnunk. Mivel előfordulhat, hogy rettentő mélyen van a repedés vagy a dugulás okának a gyökere,

Manapság a cégek nagyon jó megoldásokat tudnak nyújtani számunkra vízvezeték rendszerek, illetve csatornázással kapcsolatban is. A kamerás megoldás a legjobb a piacon, hiszen itt a csatornában milliméter pontossággal meg tudja mondani a szakember, hogy hol van a dugulás/repedés és erre így gyorsan megoldást is tud találni. Ha a házi praktikák nem vállnak be, akkor viszont pénzkidobás az egész. A lefolyó tisztitószerek nem olcsók, ahogy az sem olcsó, ha a vízvezeték megrepedése miatt szivárog a csőből a víz. Nem szabad ezt az igen súlyos problémát halogatni hiszen, ha komoly a probléma egy vagyonba fog kerülni, ha sokáig húzzuk az időt.

Mire jó még a csatornakamerázás?

A kamerás csatornavizsgálat egy költséghatékony módszer arra, hogy a szakember megállapítsa a hibát. Itt bontás nélkül elvégzik az állapotfelmérést és netán, ha nem komoly a probléma, akkor apró bontással vagy akár bontás nélkül is meg lehet oldani a problémát.

Állapotfelmérésre is nagyon alkalmas módszer. De mégis minek az állapotát tudjuk ezzel a módszerrel megtekinteni? Szennyvíz, csőhálózatok, különböző aknák, illetve a nyomvonalukat.

Sikeresen és gyorsan megtudják állapítani ezzel a kamerával a hibákat, sérüléseket és ezeknek az okát is könnyű így beazonosítani.

Miért jobb a kamerás csatornavizsgálat, mint a hagyományos?

Egyrészt költséghatékony, mivel nem kell az egész hálózatot felbontani, csak azt a pontot, ahol a hiba megjelent. Ennek köszönhetően rövid időn belül megoldódik a probléma, minimálisra csökkenti a helyreállítás időtartalmát.