Duguláselhárítás kiszállási költsége Újbudán

Duguláselhárítás kiszállási költsége Újbudán

A dugulás nagyon kellemetlen gond és mindenki gyorsan, de olcsón szeretne túlesni rajta. Mivel jellemzően a dugulásnak csak a tünetét észleljük – nem folyik le aminek le kellene folynia – nem tudjuk biztosan mivel állunk szemben. Meg kell találni a dugulás helyét és okát mielőtt megkezdődhetne annak felszámolása. Korábban ezért külön alkalmaztak egy kiszállási díjat, ami fix költségnek volt tekinthető és egy helyszíni munkadíjat, ami a ténylegesen elvégzett munka költségeit fedezte. Ma már jóval egyszerűbb és kiszámíthatóbb az árazás, a duguláselhárítás olcsón megúszható.

A profi duguláselhárítás 11. kerület területén jellemzően nem ad meg kiszállási díjat, sőt az egyszerűbb és tipikus hibák esetén – mint például a mosogató, a kád vagy a zuhanytálca dugulása – sokan fix árat alkalmaznak. Nem szükséges a probléma felmérése, tehát a kiszállást követően azonnal neki tudnak látni a feladatnak. Az esetek elsöprő többségében nem szükséges falat bontani vagy fixen beépített elemeket kiszerelni. A probléma bejelentése után a legalapvetőbb információkat még telefonon megkérdezi a mester, majd a lehető leghamarabb a helyszínre érkezik, ahol 30-40 percen belül elhárítja a dugulást. Persze mindig vannak makacsabb dugulások, de jellemzően nem több órás tevékenység egy dugulás elhárítása.

Előfordulnak furcsa és speciális esetek. Ilyen lehet ha a dugulás csak időszakosan jelentkezik, csak adott vízmennyiség használatakor érezzük a problémát vagy ha egyáltalán nem ismert a dugulás pontos helyszíne, mert az valahol a kertben, a föld alatt van. Ezekkel a problémákkal is fordulhatunk a duguláselhárító szakemberekhez. Általában ekkor sem kiszállási díjat kell fizetnünk, hanem egy kamerás csatornavizsgálatot kérnünk. Ezzel a módszerrel a nem nyomás alatt álló vezetékrendszer teljesen feltérképezhető és olyan problémákra is fény derülhet, amit más módszerrel nem lehetne feltárni. Rossz leejtési vagy kapacitási problémák, gyökérbenövések és persze dugulások konkrét helyszínei is megállapíthatóak anélkül, hogy falat kellene bontani vagy a teljes kertet felásni.

Korábbi bejegyzések: