Duguláselhárítás házilag vagy profival – érvek és ellenérvek

Duguláselhárítás házilag vagy profival - érvek és ellenérvek

Ha eldugul a lefolyó cselekedni kell, mese nincs. No, de hogyan? Kezdjünk házi megoldásokkal próbálkozni vagy azonnal tárcsázzuk a duguláselhárítás 11. kerület területén elérhető számát? Melyiknek mi az előnye és a hátránya?

Kezdjük azzal, ha házilag próbálkozunk. Tuti előny, hogy gondunkat nem kell mással megoldani. Néhány módszer olyan dolgokat használ, ami rendelkezésre áll otthon is. Tipikusan ilyen lehet a pumpálás vagy a kisebb lefolyók elakadása esetén a szódabikarbónás ecetes lé vagy a forró sós víz. Ugyanakkor ha nem segítenek ezek a dolgok, akkor sokszor a későbbi munkát akadályozhatják, például nem segít, ha a lefolyó tele van forró vízzel vagy valamilyen savas anyaggal. A komolyabb dugulások elhárításához jó eszköz lehet a csőgörény, vagy csatornatisztító spirál. Nem mindegy azonban mekkorát és milyen anyagút veszünk, mert a rossz választás esetén az eszköz maga is beszorulhat a hálózatba. A csőgörény megvétele ráadásul nem garancia csak lehetőség a sikerre, ellenben a jobb darabok annyiba kerülnek, mint kihívni egy szakembert.

A szakember határozott előnye, hogy nem kell általában nem túl gusztusos dolgokkal foglalkoznunk. Ezen felül biztosak lehetünk a sikerben, nincs olyan dugulás, amit egy szakember idő után ne tudna feloldani. (Plusz amit ő nem tud megoldani, azt mi se tudnánk házilag. ) A szakember a kiéréssel együtt is általában gyorsabb megoldást kínál, mint az otthoni próbálkozások, arról nem is beszélve, ha a házi módszerekhez vásárolnunk kell ezt-azt. A duguláselhárítás Érd és Újbuda területén is elérhető az év minden napján, végszükség esetén a nap bármelyik szakában is. Senki nem szeret nem bárt kiadásokra áldozni, de a duguláselhárítás nem tartozik a horror árú tevékenységek közé. Találhatunk fix áras mestereket is, de a probléma hallatán a legtöbb esetben már a telefonban tudnak becsült árat mondani a duguláselhárítók.

Ha tehát eldugult, ami eldugulhatott, akkor néhány gyorsan elvégezhető próbálkozás után hívjunk segítséget és legyünk túl a nehézségeken.

Korábbi bejegyzések: