Duguláselhárítás bontás nélkül

Duguláselhárítás bontás nélkül

Bármilyen lakásban vagy házban élve a duguláselhárítás mindenki rémálmai közé tartozik. Amikor valamelyik lefolyóban dugulást tapasztalunk általában az első gondolat, ami a átszalad a fejünkben az az, hogy megoldható legyen bontás nélkül. A duguláselhárítás Budapest terület néhány órán belül elérhető szolgáltatás, érdemes tehát minél hamarabb szakemberhez fordulni, ha nem tudunk vele mit kezdeni. Azonban ha saját magunk akarjuk először megpróbálni kezelni a problémát, itt van néhány tipp.

1. Használjunk szűrőket a mosogatókban és zuhanyzókban. A szűrők egyszerű eszközök, amelyek a mosogatók és zuhanyzók lefolyóira illeszkednek. Hálós vagy perforált felületük van, amely felfogja a hajat, a szappanhabot és más törmeléket, megakadályozva, hogy bejussanak a csövekbe, és olyan dugulást okozzanak, amit bontás követ.

2. Ne öntsünk zsírt a lefolyóba. A zsír és az olaj megszilárdulhat a csövekben, és nehezen eltávolítható dugulást képezhet, ami durva esetben akár bontás eszközöléséhez is vezethet. Ennek elkerülése érdekében soha ne öntsünk zsírt a lefolyóba. Ehelyett hagyjuk kihűlni és megszilárdulni, majd dobjuk a szemetesbe.

3. Kerüljük a nem megfelelő tárgyak öblítését. A WC-dugulásokat gyakran olyan öblítő tárgyak okozzák, amelyeket nem ilyen módon kell megsemmisíteni, például papírtörlőket, törlőkendőket és egészségügyi termékek. Az eltömődések elkerülése érdekében csak a WC-papírt és a hulladéktermékeket öblítsük le a WC-ből.

4. Rendszeresen futtassunk meleg vizet. A forró víz segíthet feltörni és feloldani a csövekben felgyülemlett törmeléket. Az eltömődések elkerülése érdekében hetente legalább egyszer eresszünk le forró vizet a lefolyóba. Ez segít eltávolítani a lerakódásokat, tisztítja szifon felületét és biztosítja a csövek zökkenőmentes áramlását.

5. Használjunk természetes lefolyótisztítót. Ha dugulást tapasztalunk, próbáljon meg természetes lefolyótisztítót használni, mielőtt erős vegyszerekhez folyamodik. A szódabikarbóna és az ecet egyaránt hatékonyan oldja fel a dugulásokat és oldja a törmeléket, és biztonságos a környezet számára. Egyszerűen öntsön egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd egy csésze ecetet. Hagyja állni a keveréket néhány órán keresztül, majd öblítse le forró vízzel.

Ha követjük ezeket a tippeket, szét szerelés nélkül akadályozhatjuk meg az eltömődést a csövekben. Ezzel időt, pénzt és fáradságot takarít meg, és segít a vízvezeték-rendszer zökkenőmentes működésében.