Dugulás előjelei

A dugulás jelei

Szerencsénk van – vagy inkább mégsem –, mert nem az égi (füst) jeleket kell olvasnunk és értelmezésüket meg tanulnunk ahhoz, hogy dugulás van. A dugulás jelei ugyanis megmutatják saját magukat. Nem bújnak el, sőt! Rögtön azonnal a szemünk elé tárul, hagy baj van. Amikor a lefolyón nem áramlik át a víz, az fennmarad (vécé csészében, mosdóban, kádban stb.) és „voálá” már tudjuk is, hogy a dugulás felütötte a fejét.

Gáz van! Jobban mondva bűz…

Nincs egyértelműbb a dugulás jelei között annál, hogy a víz nem folyik le. Józan paraszti ésszel tudjuk, hogy baj van és azt hisszük, hogy a rendszerben van a hiba – ez nem mindig igaz, legtöbbször a nem megfelelő használat eredménye a dugulás. Egy másik (kevésbé direkt) jel lehet az, ha a lefolyóból bűz árad, ami megcsapja az orrunkat. Ilyenkor is következtethetünk arra, hogy még ha nem is állt be a dugulás, de hamarosan be fog. A szagok kialakulásáért ugyanis a lefolyóban lévő, megakadt bomló anyagok a felelősek – tehát rohadnak benne a dolgok.

„Buggy-buggy buggy”

A dugulás jelei közé sorolhatjuk azt is, amikor „kluttyog” a lefolyó. Ilyenkor a víz még lefolyik normálisan, de egy jellegzetes bugyborékolásra hasonlító hangot hallunk közben. Egy idő után már nem csupán ez a hang lesz tapasztalható, hanem azt vesszük észre, hogy lassabban folyik le a víz. Célszerű már ilyenkor vegyszert – lefolyó tisztítót, zsíroldót – tenni a lefolyóba, hogy megelőzzük a dugulást.

„Semmi kétség Sanya a segítség”

Dugulás elhárítás fűtésszerelés:              +36 (70) 291-7864