Dugulás elhárítás a vécébe

Wc dugulás megszüntetése

Az igazi „nagydolgozás” nem feltétlenül a jó kiadós étkezések után következik a wc-ben – bár akár hibaforrás lehet ez is –, hanem akkor, amikor a víz (és egyéb járulékos dolgok) nem folyik le. A wc dugulás megszüntetése nem abból áll, hogy még kettőt rántunk a húzón – igen, van, aki ezzel kezdi –, hogy adjon neki egy kis plusz löketet. Sőt! Ezzel még kényelmetlenebbé tehetjük magunk számára a bajt – még jobban megtelhet a wc-csésze.

Pumpálásra fel!

Ahogy azt jó anyáink és apáink régen is csinálták, kézbe kell ragadni a pumpát és erőteljes munkába lendülni. Jó esetben, ha a dugulás mértéke csekély, a wc dugulás megszüntetése már meg is oldódott néhány perces pumpálással. Ilyenkor érdemes még párszor lehúzni a wc-t (esetleg két vödör vizet beleönteni), hogy a lefolyóban lévő dolgok teljesen átfolyjanak a rendszeren és ne következzen be a közel jövőben újabb dugulás.

És amikor a pumpa kuka?

Nem kell kidobni a pumpát, ha nem jártunk sikerrel. Ha a wc dugulás megszüntetése nem sikerült vele, akkor az, nem a pumpa hibája. Komolyabb mértékű dugulásnál ez az amúgy igen hatékony eszköz már semmit sem ér, esetleg kicsit enyhít a problémán. Nincs mese, ilyenkor szakembert kell hívni, aki a szuper gépével tartós időre (tehát jó ideig nem kell dugulástól tartani) orvosolja a bajt.

„Semmi kétség Sanya segítség”

Wc dugulás elhárítás +36 (70) 291-7864