Dugulás elhárítás és szagtalanítás

Lefolyó szagtalanítása

Aki már tapasztalta milyen elviselhetetlenül büdös tud lenni egy lefolyó, annak nem kell magyaráznunk azt, hogy mennyire s.o.s helyzet ilyenkor a lefolyó szagtalanítása. Az ember egy ideig befoghatja az orrát, de egy idő után nem tudjunk kellő ideig benntartani a nagyra szívott tüdőnkben a levegőt a fürdőben. Ekkor már mi magunk is látjuk, hogy valamit tennünk kell. Valamilyen módon meg kell szüntetni vagy legalább mérsékelni kell a gyomorforgató bűzt. De hogyan?

A kellemetlen – vagy már ezen a határon is túlmenő – szagok megszüntetésére többféle kísérletet is tehetünk abból kifolyólag, hogy vajon mi is okozza az „orrdugó használatát” (pl. száraz lefolyó, kisebb dugulás stb.). Mindenképp ajánlott először vegyszert önteni a lefolyóba, ami kitisztítja a csövet. A lefolyó szagtalanítása azonban itt még nem ér véget sajnos sok esetben. Átmeneti megoldás esetén a bűzölgés hamarosan újra jelentkezik. Ha ez történik, akkor vegyük elő ismét az oldószereket és nyomjunk bele jócskán a lefolyóba. Ekkor azonban figyeljünk oda arra is, hogy jó pár óráig ne használjuk az adott csapot, hogy hagyjunk időt arra, hogy a szer dolgozzon.

Ha a második eljárás sem válik be, akkor még egy (utolsó) kísérletet alkalmazhatunk, egy egynapos szünetet beiktatva a mosdóhasználatnál. Ügyesebbek és rátermettebbek ilyenkor már elkezdenek a mosdó alatti szifonnal is buherálni. Ez azonban nem ajánlott. Érdemes szakembert hívni abban az esetben, ha jó ideje fennáll már a probléma és esetleg néha enyhe dugulást (nehézkesen folyik le a mosdóban lévő víz), hogy a lefolyó szagtalanítása végre megoldódjon.

Lefolyó dugulás elhárítás                               +36 (70) 291-7864