Darálós vécé dugulás elhárítás

Darálós wc dugulása

Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a darálós wc beépítése nemcsak javasolt és előnyös, hanem elkerülhetetlen. Többek között ilyen az, amikor egy második wc-t szeretnénk beüzemelni a lakásban – ún. Vendégvécét –, vagy éppen törvény kötelez minket (pl. otthon végzett szolgáltatásnyújtás esetén higiéniai előírásokból szükséges), de nem tudjuk azt közvetlenül a fő szennyvíz csőbe bevezetni.

Előnyből hátrány és vissza

A darálós wc alkalmazásában tehát az a jó, hogy kvázi akárhol, bármilyen lakásban beüzemelhető. Működését tekintve annyiban tér el a hagyományos wc-től, hogy a „produktumot” egy beépített motor aprítja (ezért hívják darálósnak), pépessé teszi, hogy biztos, ami biztos alapon tovább tudjon haladni a jóval vékonyabb csövekben is. Pont ebben rejlik azonban a legtöbb hibaforrás is.

A hagyományos wc-nél sűrűbben fordulhatnak elő dugulási problémák a darálós wc esetében. Miért? A motorban rejlik ennek a típusnak az ereje, azonban a gyengesége is, mert bármikor (könnyen) eldugulhat, ha nem megfelelő dolgokat ejtünk bele a vécébe – természetesen mindig véletlenül, sosem szánt szándékkal, ugye? Logikus, hogy a motort a kemény dolgok, melyeket nem lehet csak úgy leaprítani, fennakaszthatják. Akár le is “éghet” a motor, mert rátekeredik valami pl. gumióvszer. Ilyenkor jelentkezik a dugulás.

Ha már baj van

A pumpa használata segíthet saját kezűleg megoldani a problémát, azonban közel sem olyan biztosan, mint a másik wc-k esetében (épp a motor miatt). Nem a fejünket kell azonban ilyenkor kétségbeesetten fogni, hanem a telefont, és hívni egy jó szakembert, aki sec-perc alatt elhárítja a dugulást.

„Semmi kétség Sanya a segítség”

Vízszerelés, dugulás elhárítás                      +36 (70) 291-7864