Csőtörés hiba elhárítás

Csőtörés elhárítás +36 (70) 291-7864

Nem mindig olyan egyértelmű az, hogy csőtörés van a lakásban, mint azt elsőre gondoljuk. Lelki szemeink előtt ilyenkor az jelenik meg, hogy úszik a fürdő, a konyha, vagy akár az egész ház. Van ilyen is. Ilyenkor a probléma nyilvánvaló, és azonnal megtesszük a kellő lépéseket: vízhálózat lezárás (emeletes épületeknél jó sok lakást érintve ezzel), és azonnal szerelőt hívunk.

Foltok a falon

Nem kell azonban rögtön horrorisztikus mennyiségű vízáradatra gondolnunk egy csőtörés hallatán. Sokszor a probléma egy része ugyanis rejtett – ebből keletkezik később a látványos elárasztásos jelenet. Árulkodó jelei lehetnek a kisebb csőtörésnek, amikor a falon nedves folt jelenik meg. Ilyenkor már sanszosan tudjuk, hogy mi is állhat a háttérben. Nem érdemes várni addig, amíg a fal átszakad, és ténylegesen megjelenik a víz a helyiségben, elárasztva a padlót. Hívjunk azonnal szerelőt, aki jobban, könnyebben és gyorsabban elboldogul a helyzettel így, amíg még viszonylag kicsi.

Előfordulhat viszont az is, hogy nem látjuk meg, hogy a fal átnedvesedett. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy nem a belső oldalon jelentkezik a folt, és kívülről nem látjuk a foltot. Ilyenkor nagyobb esélye van annak, hogy a csőtörés eléri azt a stádiumot, ami már az igazán kényelmetlen faktorba sorolható. A kezdeti pánikon mindenesetre lépjünk gyorsan túl, legalább addig, amíg felhívjuk a szakembert, hogy jöjjön ki.

„Semmi kétség Sanya a segítség”

Csőtörés hiba elhárítása                           +36 (70) 291-7864