Csatornatisztító és duguláselhárító Újbudán az év minden napján

Csatornatisztító és duguláselhárító Újbudán az év minden napján

Csatornatisztítás és duguláselhárítás Újbuda területén az év minden napján elérhető. Ezzel a kerület azon szerencsés és jól ellátott települések közé tartozik, ahol nem kell aggódni, ha bekövetkezik a baj. Mindkét szolgáltatást jellemzően ugyanazok a cégek végzik, de mi a különbség a csatornatisztító és a duguláselhárító között?

A csatornatisztító alapvetően a szennyeződések és lerakódások csatornából való eltávolítását végzi, általában akkor, amikor még nincs konkrét dugulás, bár munkája annak elhárítását is magában foglalhatja. Munkájuk egyik leggyakoribb eszköze a woma, ami egy magas nyomású vízzel dolgozó csatornatisztító eszköz. A woma képes eltávolítani a csatornákban felgyülemlett vízkövet, de a dugulások kipucolására is alkalmas.

A duguláselhárító a már kialakult dugulások feloldása mellett a a csatornák diagnosztizálásában, vizsgálatában, javításában és telepítésében is közreműködnek. A duguláselhárítók tulajdonképpen olyan vízvezeték-szerelők, akik nem a nyomás alatt lévő vízhálózat elemeit javítják vagy tartják karban. A duguláselhárítók szakértői tanácsot adnak a csatornarendszer megelőző karbantartásával kapcsolatban is.

Mind a csatornatisztítás, mind a duguláselhárítás 11 kerület jellemző és változatos feladata. A kerület eltérő jellegű és felhasználású épületei különféle szakértelmet igényelnek. Nagyobb ipari létesítmények, irodaházak, lakótelepek és kertes övezetek egyaránt megtalálhatóak itt. A lakóövezetekben gyakoriak a sürgős kárelhárítások, de az ipari létesítmények rendszeres karbantartásai is folyamatos feladatot adnak a szakembereknek.

A duguláselhárítás Érd területén más jellegű problémákkal is szembenéz. Itt is jellemzőek az ipartelepek, van néhány lakótelep és új építésű lakópark is, de a város döntően organikusan fejlődött kertes övezetekből áll. Sok közülük csatornázatlan vagy a jelenlegi kapacitásokhoz képest messze alultervezett infrastruktúrával rendelkezik. Gyakoriak az ad hoc építések, bővítések, utólagos hozzátoldások, amik a csatornarendszer egyedi megoldásait okozzák.

Korábbi bejegyzések: