Csatornatisztítás a woma duguláselhárító gép segítségével

A makacs dugulások szinte minden ember rémálmai között ott vannak. Az eldugult lefolyót a legtöbben házi praktikákkal próbálják orvosolni, többek között az elhárítás sikerül is, ha nem annyira van eldugulva a lefolyó. A lefolyótisztítás legegyszerűbb módja, ha nem sikerül elsőre, hogy szakembert hívunk. Ők mégis csak jobban értenek hozzá, valamint ezt csinálják minden nap, így nem kell nekünk attól félni, hogy kárt teszünk a lefolyóba esetleg a szifonban, a hozzá nem értésünk miatt. A lefolyók tisztítása nem gyerek játék, egy ügyetlen mozdulattal akár csőtörést is okozhatunk. Megtörtént az az eset is, hogy akkora kárt csinált valaki otthon, hogy nem csak a duguláselhárítás kellett, hanem a fűtésszerelés is.

Csatornatisztítás a woma duguláselhárító gép segítségével
Csatornatisztítás a woma duguláselhárító gép segítségével

Minden dugulásnak van mértéke. Vannak kisebb dugulások, mint amikor a hajszálak összetömörödve gátat képeznek a szifonba és nehezen megy le a víz. Ez egy egyszerű eset, amelyet egy szakember egy csőgörény segítségével meg tud oldani. Vannak ennél sokkal nagyobb problémák, amikor már abszolút nem megy le a víz és a pumpálás sem segít.

Ha a dugulást iszapos, zsíros, törmelékes szennyeződés okozza, akkor mindenképp womás csatornatisztításra van szükség. De csak akkor alkalmazható ez, ha a cső átmérője nagyobb, mint 100 milliméter. Kisebb csövek esetén más módszert alkalmazunk, például gépi spirált, vagy szívó-nyomó pumpát.

A Woma csatornatisztító gép hogyan működik?

A Woma duguláselhárítás titka csupán annyi, hogy magas nyomáson képes olyan erős vízsugarat juttatni a lefolyórendszerbe, hogy az önmagában még nem károsítja a rendszert, ellenben éppen elég lökést ad a dugulásnak vagy a lerakódásoknak ahhoz, hogy azok feloldódjanak, illetve távozzanak a csőből. A woma csatornatisztító gép használata rendkívül egyszerű, noha csak úgy, mint minden más duguláselhárítási módszer, természetesen ez is szakértő kezeket és tapasztalatot igényel azért, hogy ne okozzunk nagyobb kárt a jelenleginél. Az ilyen masinával történt tisztítás során a duguláselhárítást végző személy egy magasnyomású tömlőt csúsztat bele a tisztítandó csatornaszakaszba, és egészen addig tolja, amíg el nem éri vele a dugulás pontját. A tömlő végén cserélhető, különleges fúvókák vannak, amelyek a vízsugarat képesek vezetni és irányítani, ezáltal pontosan a kívánt és megfelelő helyre juttatni. A tapasztalt elhárítók azt szokták mondani, hogy ahol a hagyományosabb duguláselhárító berendezések csődöt mondanak, mert az eltömődést olyan anyagok okozzák, mint a sóder, a homok, az iszap vagy valamilyen építőanyag, ott csak és kizárólag a woma csatornatisztító gép nyújthat megfelelő segítséget.

Womás csatornatisztítás

Womás csatornatisztítást épületeken belül nem szoktak alkalmazni, mert akár a WC, akár a mosogató van eldugulva, a rendszer teli van folyadékkal, és a magasnyomású tisztító berendezés vízzel működik és amíg meg nem történik a dugulás elhárítás a víz vissza felé áramlik.