Budapest, Érd és az agglomeráció többi része – ahol sok ember van, ott sok a dugulás is

Budapest, Érd és az agglomeráció többi része - ahol sok ember van, ott sok a dugulás is

Ahol sok a lakos és az ő igényeiket kielégítő szolgáltató, ott a dugulás is gyakori. Ennek ellenére gyakran tapasztaljuk, hogy egyre nehezebb felkészült és precízen dolgozó szakembert találnunk. A duguláselhárítás Érd, az agglomeráció és a főváros tekintetében is egyre nehezebb: a több feladat nem jelent több szakembert.

Sok tényezőre vezethető vissza az, miért alakult ki Budapest környékén is szakemberhiánya, noha itt mutatkozik a legjelentősebb kereslet a szolgáltatásokra. A kétkezi munka alacsony megbecsültsége és az oktatás hiányosságai együttesen okozták, hogy évtizedeken keresztül kevesebb új szakember került a piacra. A fiatalok nem motiváltak abban, hogy kétkezi munkát vállaljanak és a duguláselhárítás ritkán szerepel a vágyott foglalkozások között.

Így vagy kényszerből kerülnek ide munkások vagy az időközben megemelkedett bérek vonzzák ide más területekről a dolgozókat. Utóbbi csoport nem mindig rendelkezik megfelelő szaktudással, de ha igen, akkor gyakran csak a tapasztalat megszerzéséig maradnak Magyarországon. Ugyanazért a munkáért Budapesten kevesebbet fizetnek, mint Bécsben, így azon szakemberek, akik valamilyen szinten beszélnek idegen nyelveket, jellemzően kivándorolnak.

Budapesten és környékén így vagy a kevesebb tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező duguláselhárítók maradnak, vagy az igazán jók rendkívül leterheltek. Egy egyszerűbb dugulás feloldása minden szakember számára rutin feladat, de ha komolyabb gonddal kell megküzdenünk, akkor érdemes megnéznünk kihez fordulunk. Leinformálható, referenciákkal rendelkező, számlát adó szakembert hívjunk. Nekünk sem mindegy, hogy valóban egy woma berendezéssel érkeznek hozzánk vagy egy autótisztításra alkalmas mosóval, amit jobb híján nevez womának használója.

Egy jó szakember könnyen elérhető, akkor érkezik, amikorra előzetesen megbeszélésre került, árazása korrekt, lehet neki kérdéseket feltenni a dugulással és annak elhárításával kapcsolatban. Munkájára és munkakörnyezetére egyaránt igényes, eszközei karban vannak tartva. Ha ezen tulajdonságok közül már több is hiányzik, az árulkodó jel, hogy nem a megfelelő szakemberhez fordultunk.

Korábbi bejegyzések: