Blog

A csatornadugulás elhárítása

Csatornadugulás elhárítás Budapesten +36 (70) 291-7864

Ha a dugulás már bekövetkezett, akkor rögtön kezdjünk is hozzá a dugulás elhárításhoz, hogy mihamarabb próbáljuk, megszüntessük a dugulást. Minél későbbre halogatjuk annál nagyobb az esély, hogy nem tudjuk házilag megszüntetni. Ha a dugulással a csőben a lefolyóban sokáig nem foglakozunk, akkor fen áll a veszélye,

(tovább…)

A dugulás elhárítás

A dugulás elhárítás

A csatornák és lefolyók dugulásának nagyon sok oka lehet, de a leg fontosabb, ha figyelmünket a megelőzése fordítjuk. A lefolyók nagyon könnyen eldugulnak, ha belejut a mosogatóba ételmaradék, ha a zuhanyzóba, kádba tusfürdők, balzsamok, hajszálak belejutnak a csatornába. Ha kis szűröket akár fém akár műanyag,

(tovább…)

A dugulás elhárítás a főzéssel kezdödik!

A dugulás-elhárítás a főzéssel kezdődik!

Nemrég éppen a konyhában lábatlankodtam, amikor egy ismerősöm rántott húst sütött. Ahogy kézzel forgatta, bundázta a húsokat, a lisztes, tojásos, morzsás keverék a kezére rakódott. Időről-időre a mosogatóhoz lépett és gondosan a lefolyóban morzsolta a kezére ragadt anyagokat.

(tovább…)

A falba épített vécé tartály

A falba épített vécé tartály

A mai világban eléggé elterjedt a falba épített vécé tartály. Nagyon szépen beilleszkedik a falba, szépen ki burkolható az általunk ki választott csempével. Nagyon sok helyen ezeket a vécéket építik be. Nagyon sokfélét lehet belőle kapni

(tovább…)

A lefolyó dugulás elhárítása

Lefolyótisztító

Számtalan sok lefolyótisztító van a boltok polcain, melyek közül nehéz választani. Ebben segít az, hogy milyen problémával állunk szemben, már ha van már probléma és nem csupán elővigyázatosságból akarjuk a tisztítószert alkalmazni. A jó hír az, hogy mindegyik vegyszerre rá van írva, hogy milyen típusú bajokat orvosol, vagy épp előz meg. Csak olvasni kell tudnunk, tehát nincs semmi baj – ugye?

(tovább…)

Beltéri csatornatisztítás házilag többféle módszerrel

Csatornatisztítás házilag

A beltéri csatornatisztítás házilag többféle módszerrel is történhet. A közös azonban az összesben az, hogy a problémák fő oka abból keletkezik, hogy az évek során használt lefolyók – mosdók, mosogató, zuhanyzó lefolyó stb. – telítődnek. Mindegyik helyiségnek és lefolyónak megvan a maga története, hogy mi minden képes felhalmozódni bennünk. Egyértelmű, hogy a konyhai lefolyóban a zsír és az ételmaradék pl. a ludas, miközben a fürdőben a hajszálak, bőrdarabkák és egyéb „oda nem illő tárgyak” bekerülése okozhat kellemetlen szagokat vagy akár dugulást.

Négylevelű lóhere?

Szerencsére sokkal gyakrabban sikeres a csatornatisztítás házilag, mint az, hogy a mezőn négylevelű lóherére bukkanjunk. Általában a szódabikarbóna és ecet kombináció, illetve a forró víz nagy mennyiségben (zsíroldó hatása miatt) is megfelelő és azonnali segítséget nyújt akármelyik lefolyó esetében is a kellemetlen szagokkal szemben. Kisebb dugulásoknál a lefolyó pumpa használata is több-kevesebb sikerrel okozhat nekünk örömteli pillanatokat, mert megoldja a problémát. Sokan valamilyen csodára számítanak akkor, amikor azt látják, hogy „csatornatisztítás házilag”. Az emberek fejében megjelenik egy idealizált kép, de a valóság sokkal egyszerűbb. A fentieken kívül pl. házilag történő dugulás elhárítási módszerek közé tartozik a vegyszerek alkalmazása is – elvégre a tisztítószereket is mi magunk öntjük bele a vécébe vagy éppen a mosogatóba, tehát házilag történik. Ha a „csoda” elmarad, akkor még mindig van egy, jobban mondva az utolsó lehetőségünk. Keressünk „csodadoktort” egy jó szakember személyében, aki garantáltan átfolyóvá teszi a lefolyókat.

Dugulás elhárítás +36 (70) 291-7864

 

Budapesti dugulás elhárítás

Dugulás elhárítás Budapesten

Csöngött a telefonom és egy dugulás elhárításában kérték a segítségemet. Azonnal el is elindultam a helyszínre. Megérkeztem és mondták a stranggal a lefolyóval lehet a probléma. Mert nagyon sok helyen jön vissza a szennyvíz. Megnéztem és valóban ott volt a baj. Próbáltam csőgörénnyel spirálozni, de csak hamar rájöttem ezzel sajnos nem lehet megoldani.

(tovább…)

Bugyborékoló lefolyó

Mit jelez a bugyborékoló lefolyó?

Biztos jele a dugulásnak, ha a víz csak lassan, bugyborékoló hang kíséretében folyik le. Bár maga a jelenség bosszantó, ilyen esetben a dugulás általában könnyen megszüntethető csőgörény, lefolyótisztító szer vagy kézi pumpa segítségével.
A bugyborékoló hanghatás a levegő távozását jelzi. Emellett dugulásra utalhat a lefolyóból áradó kellemetlen szag is.

(tovább…)

Bűzölög a lefolyó?

Lefolyó szagtalanítása

Melyik helyiségbe lépve érzi az orrfacsaró bűzt? A konyhában? A fürdőben? Bárhol is legyenek a kellemetlen szagok, meg lehet őket szüntetni. A lefolyó szagtalanítása jó esetben házilag megoldható. De hogyan?

(tovább…)

Csapadékvíz a szennyvízcsatornába

Csapadékvíz elvezetése a szennyvízcsatornába

Ha a nagyobb esőzések alkalmával nehezen folyik le a szennyvíz a konyhában, vagy visszajön a szennyvíz a vécében, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a csapadékvíz elvezetése is rá van kötve a szennyvízcsatornára. Ez a megoldás a legtöbb helyen már tilos, komolyan büntetnek is érte.

(tovább…)

Csatorna dugulás elhárítás

Csatornatisztítás, dugulás elhárítás

Dugulással általában már mindannyian találkoztunk. Nem csupán a wc eldugulására lehet ilyenkor gondolni, hanem arra is, amikor a konyhában az ételmaradékok miatt eltömődik a lefolyó, vagy épp a fürdőben áll meg a víz szabad áramlása és áll a víz a kádban vagy a mosdóban. Apróbb problémáknál ezek akár még házilag is orvosolhatók. Ha azonban nagy a baj, tovább kell haladni a lefolyón és eljutunk a csatornatisztítás témájáig.

(tovább…)

Csatorna dugulás elhárítás

Csatorna Dugulás elhárítás Budapesten

Csatornadugulás sok esetben könnyen elkerülhető lenne egy kis oda figyeléssel. Először is mit öntünk, mit engedünk bele, mit dobunk bele, mit ejtünk bele. Ha nem a lefolyóba, nem a csatornába való a dolog eszünkbe se jusson még véletlenül sem bele önteni, mert rögtön kialakulhat a dugulás, amit nem biztos, hogy házilag meg tudunk szüntetni, el tudunk hárítani.

(tovább…)

Csatorna szag van a lakásban?

Csatorna szag árad a lefolyóból épületen belül

Elég nagy problémát tudja okozni egy lakásban, épületben, ha valahonnan terjeng a lefolyóból, a szifonból a csatorna szag. Ez elég kellemetlen tud lenni még a többszöri szellőztetés és az illatosítók használata ellenére is.

(tovább…)

Csatornadugulás elhárítás

Csatornadugulás elhárítás a pincébe +36 (70) 291-7864

Csatornadugulás elhárítás a fő gerincben a pincébe. Ha a fő lefolyó cső dugult el, akkor nagyon nagy az esély arra, hogy dugulás elhárításban jártas szakembert kell hívni azonnal. A központi csatorna lefolyó rendszert már nem olyan egyszerű tisztítani, mint a mosdót, kádaz, zuhanyzót, mosogatót. Ide már a jól bevált gépi csőgörény kell és nem elég a pumpa.

(tovább…)

Csatornadugulás elhárítás

Csatornadugulás elhárítás, csatornacső csere vízszerelés

Épületen belüli dugulás elhárításhoz hívtak Zuglóba. A csatorna dugulás egy társasház pincéjében volt, ott futottak a jó öreg eternit lefolyó csövek. Sajnos itt történt a lefolyó csőtörés, amit nem rögtön vettek észre a lakók.

(tovább…)

Csatornadugulás elhárítás

Csatornadugulás elhárítás

A dugulás elhárítás azért szokott kelleni, mert valószínű, hogy dugulás keletkezett a csatornarendszerben. Régi házaknál, épületeknél még nem is annyira csodálkozik az ember, mert elzsírosodik, a sok vegyszer kiül rá ragad a lefolyó cső falára. Vagy csak egyszerűen a vízkő a probléma, ami szintén fő ellensége lehet a csatornarendszernek. De azért sajnos elég sok új építésű épületben, családi házban, lakásban is előfordul dugulás a lefolyóban.

(tovább…)

Csatornadugulás elhárítás

Csatornadugulás elhárítás fűtésszerelés garanciával!

Csatorna eldugul, hirtelen azt se tudja, mit csináljon, akkor nyugodtan gondolja át hátha sikerül a dugulás elhárítás házilag is elvégezni. Nem nagy dugulásnál nagyon is van esélyünk különböző praktikákkal, ötletekkel elhárítani a dugulást.

(tovább…)

Csatornadugulás elhárítás a fürdőkádnál

Csatornadugulás elhárítás a fürdőkádnál

Csatorna, lefolyó dugulás elhárítás a fürdőkádnál. Ha a fürdő kádunk fürdés után eldugul nagyon kellemetlen probléma, ha fürdés után nem tud lefolyni a víz a kádból. Először próbáljuk meg a leeresztőnél kitisztítani, mert lehet ott szappan, hajszál egyéb, ami nem teszi átjárhatóvá a lefolyót és ezért nem tud a víz akadálymentesen lefolyni.

(tovább…)

Csatornadugulás elháritás a mosogatóba

Csatornadugulás elhárítás a mosogatóba

Csatornadugulás elhárítás épületen belül a mosogatónál. Épületen belül leg hamarabb a mosogatóba szokott dugulás kialakulni. Nagyon kellemetlen probléma, amikor nem tudunk el mosogatni, mert nem folyik le e mosogató. Kezdhetjük először a dugulás elhárítást a jó öreg vécé pumpával. Engedjünk, vizet a mosogatóba a leeresztőre tegyük rá a

(tovább…)

Csatornaszag a konyhában

Csatornaszag a konyhában

Kéthetes nyaralás után arra értünk haza, hogy terjeng a csatornaszag a konyhában. Vajon csőrepedés történt, amíg nem voltunk itthon? Szükség lehet-e dugulás-elhárításra, vagy mit tegyünk, hogy megszüntessük a problémát?

(tovább…)

Csatornaszag van a lakásba

Csatornaszag terjeng a lakásban a mellék helységbe

A csatorna szag több okból is előfordulhat. Az első lehet, hogy dugulás van valahol. Ez közel sem biztos, de lehetséges. Lehetséges a légbeszívó eltömődött, vagy nincs, és ezért jön vissza a csatorna szag. Meg kell nézni hol, van, és ki kell tisztítani. Ha nincs, akkor nem árt egyet beszereltetni, a vízvezeték szerelő tudja, hogy hova érdemes és hova lehet beszerelni. A következő hogy meg kell nézni a szifonokat hogy tökéletesen és jól zárnak-e a fali toknál csatlakozónál. Ott ahol a lefolyóhoz van csatlakoztatva.

(tovább…)

Csatornatisztítás a woma duguláselhárító gép segítségével

A makacs dugulások szinte minden ember rémálmai között ott vannak. Az eldugult lefolyót a legtöbben házi praktikákkal próbálják orvosolni, többek között az elhárítás sikerül is, ha nem annyira van eldugulva a lefolyó. A lefolyótisztítás legegyszerűbb módja, ha nem sikerül elsőre, hogy szakembert hívunk. Ők mégis csak jobban értenek hozzá, valamint ezt csinálják minden nap, így nem kell nekünk attól félni, hogy kárt teszünk a lefolyóba esetleg a szifonban, a hozzá nem értésünk miatt. A lefolyók tisztítása nem gyerek játék, egy ügyetlen mozdulattal akár csőtörést is okozhatunk. Megtörtént az az eset is, hogy akkora kárt csinált valaki otthon, hogy nem csak a duguláselhárítás kellett, hanem a fűtésszerelés is.

Csatornatisztítás a woma duguláselhárító gép segítségével
Csatornatisztítás a woma duguláselhárító gép segítségével

Minden dugulásnak van mértéke. Vannak kisebb dugulások, mint amikor a hajszálak összetömörödve gátat képeznek a szifonba és nehezen megy le a víz. Ez egy egyszerű eset, amelyet egy szakember egy csőgörény segítségével meg tud oldani. Vannak ennél sokkal nagyobb problémák, amikor már abszolút nem megy le a víz és a pumpálás sem segít.

Ha a dugulást iszapos, zsíros, törmelékes szennyeződés okozza, akkor mindenképp womás csatornatisztításra van szükség. De csak akkor alkalmazható ez, ha a cső átmérője nagyobb, mint 100 milliméter. Kisebb csövek esetén más módszert alkalmazunk, például gépi spirált, vagy szívó-nyomó pumpát.

A Woma csatornatisztító gép hogyan működik?

A Woma duguláselhárítás titka csupán annyi, hogy magas nyomáson képes olyan erős vízsugarat juttatni a lefolyórendszerbe, hogy az önmagában még nem károsítja a rendszert, ellenben éppen elég lökést ad a dugulásnak vagy a lerakódásoknak ahhoz, hogy azok feloldódjanak, illetve távozzanak a csőből. A woma csatornatisztító gép használata rendkívül egyszerű, noha csak úgy, mint minden más duguláselhárítási módszer, természetesen ez is szakértő kezeket és tapasztalatot igényel azért, hogy ne okozzunk nagyobb kárt a jelenleginél. Az ilyen masinával történt tisztítás során a duguláselhárítást végző személy egy magasnyomású tömlőt csúsztat bele a tisztítandó csatornaszakaszba, és egészen addig tolja, amíg el nem éri vele a dugulás pontját. A tömlő végén cserélhető, különleges fúvókák vannak, amelyek a vízsugarat képesek vezetni és irányítani, ezáltal pontosan a kívánt és megfelelő helyre juttatni. A tapasztalt elhárítók azt szokták mondani, hogy ahol a hagyományosabb duguláselhárító berendezések csődöt mondanak, mert az eltömődést olyan anyagok okozzák, mint a sóder, a homok, az iszap vagy valamilyen építőanyag, ott csak és kizárólag a woma csatornatisztító gép nyújthat megfelelő segítséget.

Womás csatornatisztítás

Womás csatornatisztítást épületeken belül nem szoktak alkalmazni, mert akár a WC, akár a mosogató van eldugulva, a rendszer teli van folyadékkal, és a magasnyomású tisztító berendezés vízzel működik és amíg meg nem történik a dugulás elhárítás a víz vissza felé áramlik.

Csatornatisztítás vízvezeték szerelés

Csatornatisztítás Vízvezeték szerelés

A csatornatisztítási és vízszerelési szolgáltatásunk Budapest teljes területén és Pest megyében vehető igénybe.  Géppel és spirállal is végezzük a dugulás elhárítást. Womás nagynyomású mosóval is végzünk dugulás elhárítást. Csatornakamerázás, ázások csőtörések megszüntetése.

(tovább…)

Csőtörés hiba elhárítás

Csőtörés elhárítás +36 (70) 291-7864

Nem mindig olyan egyértelmű az, hogy csőtörés van a lakásban, mint azt elsőre gondoljuk. Lelki szemeink előtt ilyenkor az jelenik meg, hogy úszik a fürdő, a konyha, vagy akár az egész ház. Van ilyen is. Ilyenkor a probléma nyilvánvaló, és azonnal megtesszük a kellő lépéseket: vízhálózat lezárás (emeletes épületeknél jó sok lakást érintve ezzel), és azonnal szerelőt hívunk.

(tovább…)

Csőtörés hibaelhárítás,vízszerelés

Csőtörés vízszerelés hibaelhárítás

Vállalunk vízszerelést, csőtörés hibaelhárítást. Ha csőtörése van, azonnal telefonáljon, mert nem lehet tétovázni addig is ázik a lakás. Nálunk ingyenes a kiszállás. Megpróbálunk a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érni és elhárítani a hibát.

(tovább…)

Csőtörés jelei,vízszerelés

A csőrepedés rejtett jelei, vízszerelés,

 A legtöbb csőtörés nem úgy keletkezik, hogy egyszer csak eltörik egy szem előtt lévő, jól látható cső és ömleni kezd a víz. A legtöbb csőtörés rejtve kezdődik, egy apró csőrepedés a kiindulópontja. Csak az veszi észre időben, aki olvasni tud a gyakori jelekből.

(tovább…)

Darálós vécé dugulás elhárítás

Darálós wc dugulása

Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a darálós wc beépítése nemcsak javasolt és előnyös, hanem elkerülhetetlen. Többek között ilyen az, amikor egy második wc-t szeretnénk beüzemelni a lakásban – ún. Vendégvécét –, vagy éppen törvény kötelez minket (pl. otthon végzett szolgáltatásnyújtás esetén higiéniai előírásokból szükséges), de nem tudjuk azt közvetlenül a fő szennyvíz csőbe bevezetni.

(tovább…)

Darálós wc dugulás elhárítás

 

Darálós wc – Megállj!

Mindenkinek van legalább egy (de inkább sokkal több) olyan ismerős, aki folyamatosan csak mondja a szöveget. Nemhogy szóhoz, még levegőhöz sem jutunk mellette, mert csak darálja és darálja a monológját. Nem egyszer kívánjunk ilyenkor magunkban, hogy „Dugulj már el! Legyen vége!” Az óhaj (vagy inkább átok) megvalósulása megoldást jelenthet egy panaszkodó ember ellen, de amikor a darálós wc dugul el, akkor jön csak aztán részünkről az igazi panasz (és bűzös) áradat.

(tovább…)

Dugulás a kerti aknába

Kerti aknában a dugulás okai lehetnek

A kerti aknában sokszor a dugulást a bele vezetett eső csatorna az egyik fő okozója lehet. A tetőről nagyon sok föld, por, falevél egyéb szennyeződés kerül a lefolyóba és a csatornába. Ezek, ha kevés a víz könnyen le tudnak ülepedni, rakodni, és máris elkezdődik a dugulás folyamata. Ez egy kis oda figyeléssel könnyen elkerülhető.

(tovább…)

Dugulás a konyhába

Konyhai dugulások ételmaradékok miatt

A konyhai lefolyó eldugulásának a leggyakoribb oka a mosogatóba kerülő ételmaradék. Attól, hogy valami a mosogató tálcájából eltűnik, a csatornában még nagyon is komoly gondokat okozhat! Előzze meg a dugulást: soha ne öntsön ételmaradékot a lefolyóba.

(tovább…)

Dugulás a radiátorba

Miért szükséges a radiátor csere?

 Radiátort sokan egyszerűen azért cserélnek, mert felújítják a lakásukat és szeretnének egy korszerűbb kinézetű, újabb fűtőtestet elhelyezni. Ezen túl a cserét sokszor műszaki okok teszik indokolttá. A radiátorok régebben öntött vasból, ma főleg acéllemezből vagy alumíniumból készülnek. A leggyakoribbak az acél radiátorok, melyek sajnos, hajlamosak a korrózióra.

 

(tovább…)

Dugulás elhárítás a fő gerincbe

Eternit és beton csőben dugulás elhárítás

A régi lefolyók általában eternit vagy betoncső. Ezek nagyon régiek, ezért könnyebben alakulhat ki dugulás bennük. Ezeknek a lefolyó csöveknek belső része elég érdes, ami elősegíti a szennyeződések meg akadását és dugulás kialakulását. A legtöbb dugulás ezekbe a csatornacsövekben szokott előfordulni.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a kádnál

Fürdőkád dugulás elhárítása!

Sok lehetőség van az eldugult fürdőkád akár házilag történő dugulás elhárítására. Az első, amit ajánlani tudunk a mindenki állttal jól ismert vécé pumpa, gyors és olcsó megoldás. A segítség a forró víz ismételten. Mivel a forró víz bekerül, a rendszerbe a kötéspontok lazulnak, és ha a dugulásunk kisebb mértékű már sikerült is megszabadulni a lehető leggyorsabban a dugulástól.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a kádnál

A kád lefolyó dugulás elhárítása házilag

Dugulás elhárítás a fürdő kádban. A fürdőkád dugulás okai lehet a sok hajszál, szöszök, túlzót tusfürdő használata. Ha dugulás van, először kezdjük a leeresztő kitisztításával. Vigyázzunk arra, hogy középen szét ne csavarozzuk a szifont, mert nem biztos, hogy össze is tudjuk utána szerelni úgy, hogy csöpögés vagy szivárgás mentes legyen.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a lakásba

Dugulás elhárítás a lakásba

A dugulás a lakásban a legnagyobb probléma, főleg ha az a vécébe keletkezik. A dugulás elhárítás a vécében nem biztos, hogy házilag teljesen sikeresen megoldható. A vécé csészébe mivel benne van, a víz zsák sok a kanyar, ezért nem tudunk belenyúlni bele kotorni olyan egyszerűen, mint a mosdóba.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a mosogató szifonba

Mosogató szifon

A háziasszonyok egyik réme, ha a mosogatóban nem folyik le a víz és ott keringenek benne az ételmaradékok. A gyengébb gyomrú emberekben kifejezetten erős undort kelthet ez. Félreértés ne essék, akár gumikesztyűvel is bele lehet nyúlni abba a vízbe… De miért is fordulhat elő efféle kisebb horror a háztartásban? A hibaforrások egyike a mosogató szifon.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a segítség

Eldugult a lefolyó? Jó lenne segítség?

Ha kellemetlen szag bűz árad a lefolyóból, vagy kluttyog a lefolyó elképzelhető hogy valahol dugulás áll fen. Ha nincs bűz de kluttyog a lefolyó lehetséges a légbeszívó hiánya, vagy ha be van építve légbeszívó, akkor csak elzáródott, elkoszolódott. Ha csak koszos, akkor tisztítsuk ki és meg is szűnhet a lefolyó kluttyogása. Ha nincs, beépítve kérjünk meg egy vízszerelőt, hogy építsen be egy légbeszívót és máris megszűnik a lefolyó kluttyogása.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a törlőkendő miatt

A nedves törlőkendő szinte biztosan dugulást okoz

Gyakori rossz szokás, hogy mindent, amit intim törlésre használunk, használat után azonnal a WC-be dobunk bele. Csakhogy a különböző nedves törlőkendők egyáltalán nem oldódnak a vízben, így szinte biztos, hogy előbb-utóbb dugulást is okoznak.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a vécé lefolyóba

Dugulás elhárítás a vécé lefolyóba

Nehezen folyik le a víz, vagy csak nagyon lassan folyik le a vécébe, akkor lehet, hogy dugulás kezd kialakulni. Meg próbálhatjuk házi módszerrel is a dugulást megszüntetni. A leggyorsabb megoldás, ha tétovázás helyett hívunk egy dugulás elhárító szakembert.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a vécé tartály miatt

Tartályos WC dugulása

 Sok háztartásban egyszerűen azért alakulnak ki dugulások, mert nem megfelelő méretű WC-tartályt használnak. A WC dugulása a lakások egyik leggyakoribb vízszerelési problémája. A WC megfelelő használatához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő mennyiségű és megfelelő nyomással érkező folyó víz. Ha a tartályból lefolyó víz túl kevés, akkor nem tudja a csészéből a szennyet eltávolítani.

(tovább…)

Dugulás elhárítás a vécébe

Wc dugulás megszüntetése

Az igazi „nagydolgozás” nem feltétlenül a jó kiadós étkezések után következik a wc-ben – bár akár hibaforrás lehet ez is –, hanem akkor, amikor a víz (és egyéb járulékos dolgok) nem folyik le. A wc dugulás megszüntetése nem abból áll, hogy még kettőt rántunk a húzón – igen, van, aki ezzel kezdi –, hogy adjon neki egy kis plusz löketet. Sőt! Ezzel még kényelmetlenebbé tehetjük magunk számára a bajt – még jobban megtelhet a wc-csésze.

(tovább…)

Dugulás elhárítás Árpádföldön

Dugulás elhárítás a mosogatóba Árpádföldön

Dugulás a mosogatóba. Dugulás elhárításnak házilag is neki kezdhetünk. Nézzük meg először a leeresztőt, tisztítsuk azt ki. Ha az tiszta, akkor jöhet a mosogató szifon szétszedése, és kitisztítása. A szifon szétszedésénél figyeljünk a sorrendre és a tömítések épségére, mert összerakásnál problémáink lehetnek.

(tovább…)

Dugulás elhárítás Budapesten

Dugulás elhárítás Sashalmon-épületen kívül

A dugulás soha nem jön jókor, de a fő gerinc vezeték eldugulása az egyik legnagyobb probléma, mert szinte az egész házba lévő lefolyó használhatatlan lesz, mivel visszatelik az egész. Ha az épületen kívül van a dugulás és található tisztító nyílás, tisztító cső, vagy egy akna, akkor egy fokkal könnyebb a dugulás elhárítási feladat.

(tovább…)

Dugulás elhárítás Budapesten és Pest megyébe

Dugulás elhárítás Budapesten és Pest megyében

Dugulás elhárítás Pest megyében: Padló összefolyó dugulás elhárítása.

Ha a padló összefolyónál jön vissza a víz, lehetséges, hogy a padlóösszefolyó van eldugulva, és tele van a padlóösszefolyó szifon, és csak azt kell kitisztítani és máris megszűnik a dugulás. Az is előfordulhat, hogy a csatornában a lefolyóba van a dugulás.

(tovább…)

Dugulás elhárítás Budapesten és Pest megyébe

Csatornadugulás elhárítás Budapesten +36 (70) 291-7864

Csatornadugulás elhárítás Budapesten. Mosdó dugulás elhárítás nem túl nehéz feladat, ha aránylag könnyebb dugulásról beszélünk. A könnyebb dugulás, ha nem a falban a lefolyó, hanem csak a szifon van tele, a szifon van eldugulva. Vagy ha csak egy vécé pumpával könnyedén el tudjuk hárítani a dugulást.

(tovább…)

Dugulás elhárítás Budapesten és Pest megyébe

Dugulás elhárítás és vízvezeték szerelés Budapesten és Pest Megyében

Dugulás elhárítási munkát és feladatokat Budapesten és Pest Megyében is vállalunk, lakosságnak és közületeknek egyaránt. A lefolyókban, csatornákban keletkezett dugulások nagyon sok meglepetést okozhatnak nekünk is szakembereknek, de főleg a hozzá nem értöknek igazán. Bárhol alakul ki dugulás (vécé, mosdó, mosogató, kád, zuhany, stb.) mi megoldjuk falbontás nélkül, korszerű dugulás elhárító gépeinkkel. Dugulás elhárítást vállalunk épületen belül, és kívül is.

(tovább…)

Dugulás elhárítás bűzelzáró tisztítás

Ki kell tisztítani a bűzelzárókat is! Dugulás elhárítás

 

A lefolyótisztás hatékonyságát nagyban növelhetjük azzal, ha megpróbáljuk kitisztítani a hozzáférhető lefolyóelemeket. A mosdó és mosogató alatti bűzelzáró szifon szinte minden lakásban könnyen hozzáférhető, lecsavarozható. Ennek a tisztítása sok problémát azonnal megoldhat, mert meg lehet szabadulni a mosdóban összegyűlt hajszálaktól és a rájuk rakódó zsíros szennyeződéstől.

(tovább…)

Dugulás elhárítás csatornába

Csatornadugulás elhárítás Budán +36 (70) 291-7864

A lefolyó dugulás soha nem jókor jön, még ha van ott szerelő, akkor sem. Nagyon sok múlik a használójukon, miket dobálnak bele, ami nem oda való, és ezzel is elősegítik a dugulás kialakulását. Csatornadugulás elhárítás otthon házi praktikákkal. Sajnos nagyon sokan tapasztalták már a dugulás kellemetlenségeit, borzalmait.

(tovább…)

Dugulás elhárítás épületen kívül

Csatornadugulás elhárítás épületen kívül

Épületen kívül is könnyen kialakulhat dugulás. Ezt a fajtadugulást már házi praktikákkal, sokkal nehezebb megszüntetni. Ehhez már komoly szaktudásra és gépparkra van szükség. Itt már kevés, hogy kitisztítjuk a szifont, vagy bő forró vízzel át öblítjük a vezetéket.

(tovább…)

Dugulás elhárítás Érden

Dugulás elhárítás Érden.          

Hívásom érkezett telefonon egy hölgytől, akinek a vécéje volt eldugulva. Nagyon hamar meg is érkeztem és felmértem a terepet, meg alapítottam a dugulás helyét. Azután neki láttam a feladat elvégzésének. A vécéjük volt eldugulva, mivel nem volt kint tisztító nyílás ezért fel kellett venni a vécé csészét.  A dugulást épületen belülről csőgörénnyel tudtam megszüntetni.

(tovább…)