Beltéri és kültéri dugulás elhárítás

Beltéri és kültéri dugulások okai

Legyen szó beltéri vagy kültéri dugulásról, sok kellemetlenségtől és bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha szakember segítségét kérjük. Előfordulhatnak persze olyan esetek, mikor házilag is el tudjuk hárítani a bajt, de a komolyabb dugulások, illetve a házon kívüli eltömődések esetén a legbiztosabb, ha szakemberhez fordulunk. Hiszen ők a legmodernebb technológiák alkalmazásával, gyorsan és hatékonyan el tudják távolítani a csőrendszerekbe kerülő idegen anyagokat és szennyeződéseket, kültéri és beltéri előfordulás esetén egyaránt.

 

Mi okozhat dugulást beltéren?

Az épületen belül kialakuló dugulásnak számtalan oka lehet. A mosogatónál legtöbbször a lefolyóba jutó ételdarabkák, zsír, olaj vagy vízkőlerakódás okozhat problémát, amelyet fokozhat, ha meleg víz helyett hideg vízzel mosogatunk. A fürdőszobában leginkább a lefolyóba kerülő hajszálak, sűrűbb kozmetikumok lerakódása okozhat gondot. A mellékhelyiségben pedig a nagy mennyiségű papírhasználat, idegen anyagok vagy a manapság divatos vízben oldódó gurigák.

Mitől alakulhatnak ki elzáródások a kültéri csővezetékben?

Amikor az épületen kívüli dugulásra gondolunk, a legelső, ami eszünkbe jut, hogy az udvari összefolyóknál, aknáknál kialakuló eltömődést a csőrendszerbe bekerülő falevelek, sáros föld, homok stb. okozzák. Ez legtöbbször így is van, ezért érdemes az udvaron található rácsokat, fedeleket rendszeresen ellenőrizni és a csővezetékekhez csatlakozó részek környékét tisztán tartani. Ezen kívül érdemes szót ejteni a csőrendszerbe benövő gyökérzetekről is, melyek észrevétlenül okozhatnak bosszúságot. Ilyen esetben is érdemes duguláselhárítással foglalkozó szakemberhez fordulni, aki speciális eszközök (pl. kamerás szonda, amivel fel tudja mérni a gyökerek elhelyezkedését) és vegyszerek bevetésével hatékonyan eltávolítja a problémát előidéző növényi részeket. Amennyiben azonban a csőrendszerhez közeli bokrot vagy fát nem helyezzük át, akkor a gyökérzet a későbbiek során is gondot okozhat. A kert tervezésekor, új növények ültetésekor, mindenképpen érdemes figyelembe venni a csővezetékek elhelyezkedését, hogy megkíméljük magunkat a későbbi kellemetlenségektől.

Szakembert keres?

Ha Budapesten vagy Pest megye területén olyan szakemberre van szüksége, aki segít gyorsan és hatékonyan megszüntetni a lefolyók eltömődését, akkor forduljon hozzám bizalommal.

Kérem keressen a telefonszámon ha beltéri vagy kültéri dugulása van.

Harcsa Sándor +36 (70) 291-7864