A padlóösszefolyó szerepe – a mindennapokban és a duguláselhárítás során

A padlóösszefolyó szerepe - a mindennapokban és a duguláselhárítás során

A padlóösszefolyó egy fontos építészeti elem, ami a padló felszínén helyezkedik el azokban a helyiségekben, ahol víz kerülhet a padlóra, vagy több szaniter használata is jellemző. A padlóösszefolyó szerepe a víz biztonságos elvezetése a padlóról (általában a padló lejt az összefolyó irányába), valamint a helyiség szanitereinek és vízzel dolgozó berendezéseinek egységes bekötése a csatornahálózatba. Utóbbi esetben kerül képbe a duguláselhárítás, hiszen sok esetben mint csatornatisztító nyílás, vagy mint közös szifon is funkciónál.

A kád, a zuhanytálca, a mosdó és sok esetben a mosógép vízelvezetése is ezen az eszközön keresztül történik. Bárhol tapasztalunk dugulást, az egyik első dolog amit érdemes megvizsgálnunk az a padlóösszefolyó. Gyakran található itt egy szabványos szifon, ami szerelés nélkül kiemelhető és tisztítható. Ha a dugulás csak valamelyik területet érinti a helyiségben, akkor az odavezető lefolyó gyakran a padlóösszefolyó felől érhető el könnyebben, míg ha az innen történő elvezetés során alakult ki probléma, akkor az összefolyótól rövidebb úton, a berendezések és a szaniterek megsértésnek veszélye nélkül próbálhatjuk meg a dugulás fizikai bontását csőgörénnyel vagy valamilyen csatornatisztító szerrel, esetleg womával.

Egyes padlóösszefolyók “csak” a padlón keletkező nedvesség elvezetésére szolgálnak. Itt jellemző, hogy a dugulást apró szemcsés szilárd szennyeződések okozzák, amik a vízzel együtt jutnak a lefolyóba. Az ilyen jellegű dugulást általában csatornatisztító szerrel nem lehet feloldani, csak csatornatisztító spirállal vagy nagy nyomás vízzel. Mind a két módszerhez érdemes profi mestert hívnunk.

Ha a duguláselhárítás házilag nem vezet eredményre, forduljunk szakemberhez. A duguláselhárítás Érd és Budapest összes kerületében az év minden napján elérhető, sürgős esetben akár hétvégén vagy hagyományos munkaidőn kívül is. Az egyszerűbb dugulásokat gyakran fix áron vállalják a mesterek, a díjban a munkadíjon felül a kiszállási költség is jellemzően benne van.

Korábbi bejegyzések: